Europarlamentarul PDL Cristian Preda a decis sa nu respecte interdictia dictata de partid privind participarea la emisiunile Antenei 3 si Realitatea TV, astfel incat va fi prezent, de la ora 20,00, la emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea. Anuntul a fost facut de Preda pe blogul lui, dar ideea s-ar putea sa-i atraga o sanctionare pe linie de partid, dupa cum a anuntat imediat Adriean Videanu.

Cristian Preda sustine ca a acceptat invitatia Antenei 3 inainte ca PDL sa decida ca membrii partidului nu au voie sa participe la dezbaterile de la cele doua posturi de televiziune, dar avertizeaza ca "boicotarea presei e o mare eroare".

"In primul rand, ma simt, deci, obligat sa ma tin de cuvant: dupa ce am acceptat invitatia realizatoarei, nu pot sa-i spun ca nu ma duc. Nu se face…De altfel, consider ca boicotarea presei e o mare eroare", spune el.

Preda precizeaza ca, in urma cu doua zile, criticase in Parlamentul European decizia premierului Republicii Srpska de a impune "un boicot oarecum asemanator (cu o miza politica totusi diferita)": "Nu pot sa spun una la Bruxelles si alta la Bucuresti. Convingerile sunt convingeri".

El critica decizia partidului, afirmand ca se poate refuza un realizator sau altul, "dar un partid politic care crede in libertatea ideilor si in libertatea exprimarii nu poate decide boicotul absolut".

"Nu suntem vedete de fotbal care - iritate de comentariile rautacioase - hotarasc sa nu mai vorbeasca o vreme cu presa", spune Cristian Preda, care considera decizia conducerii PDL drept "un gest pripit".

Adriean Videanu: Cristian Preda ar putea fi sanctionat

Europarlamentarul Cristian Preda ar putea fi sanctionat pentru afirmatia potrivit careia boicotarea presei de catre liderii PD-L este o mare eroare, a declarat, vineri, inaintea sedintei Consiliului National de Coordonare a PD-L, prim-vicepresedintele Adriean Videanu, citat de Agerpres.

Intrebat daca Preda va fi sanctionat pentru afirmatiile postate pe blog-ul sau, Videanu a spus ca 'este posibil', insa nu a vrut sa precizeze daca personal intentioneaza sa propuna o sanctiune.

Liderul democrat-liberal a adaugat ca decizia luata joi de Biroul Permanent National, potrivit careia liderii partidului nu vor mai participa la emisiunile posturilor de televiziune Antena 3 si Realitatea, a avut la baza 'lipsa de obiectivitate' a acestor televiziuni.

'Puteti participa la conferintele noastre de presa, dar vrem sa va lasam sa dezbateti singuri. Dorim o abordare critica, dar una care sa se bazeze pe argumente', a motivat Videanu.

Joi, Biroul politic central al PDL a decis ca niciun membru al partidului nu mai are voie, incepand de vineri, sa participe la dezbaterile posturilor tv Antena 3 si Realitatea, "pana cand acestea vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice".

Decizia vine dupa ce premierul Emil Boc a acuzat, miercuri, cele doua posturi tv de faptul ca "dezinformeaza si denatureaza realitatea romaneasca", in conditiile in care Realitatea TV a refuzat o interventie a purtatorului de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.