Anuntul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptarii Legii lustratiei arata ca Traian Basescu "vrea sa scape" de Emil Boc, sustine presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, intr-o postare pe blog.

Nastase mentioneaza ca Roberta Anastase a promis public, nu de mult timp, ca Legea lustratiei ar urma sa fie aprobata foarte rapid de Parlament si ca el va trece peste "ridicolul situatiei de a veni acum cu o astfel de propunere, dupa ce 20 de ani nu ai spus nimic despre ea".

"Nu pot insa sa nu ma mir de faptul ca o astfel de lege l-ar pune in postura de „lustrabil-sef” pe nimeni altul decat pe Emil Boc, presedintele de pe hartie al PDL si premierul de hartie al Guvernului Romaniei. Da, la ora aceasta, Emil Boc este personajul cu cea mai inalta functie in stat, care a detinut functii in cadrul Tineretului Comunist. O tanara speranta, care, iata, confirma dupa atata timp. Spiritul nu l-a parasit, doar stapanul s-a schimbat.

Nu pot sa cred ca aici este vorba de o scapare a PDL. Avand in vedere ca initiatorul miscarii este Roberta Anastase, pentru mine este clar ca unda verde a venit mai din deal de Modrogan. De ce? Raspunsul nu este atat de usor pe cat ati putea crede. Basescu nu ar vrea sa scape de Emil Boc pentru mandatul dezastruos de premier. El nu a fost pus acolo sa fie premier. El a fost pus acolo in postura de executant si incasator.

Este evident insa ca Emil Boc nu mai rezista mult in postura de scut, iar loviturile incep sa treaca prin el si sa fie resimtite de cel care tine scutul. Dar un scut care te-a servit atatia ani nu poate sa fie aruncat in vazul lumii, tocmai de tine. Asa ca inventezi un pretext pentru a-l inlocui cu altul. Si ce alt pretext mai bun poti gasi decat pensionarea prin lege a celor care si-au oferit serviciile la cel putin doi stapani. Sau poate gresesc eu si motivul e altul.

Un lucru imi este insa clar. Basescu vrea sa scape de Boc."