Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca va propune partenerilor de coalitie, joi, modificarea legii, astfel incat conducerile TVR si Radio Romania sa nu mai fie numite pe criterii politice.

"Maine o sa propun partenerilor de coalitie sa modificam legea care vizeaza conducerea Radioului si a Televiziunii, astfel incat sa fie depolitizate modalitatile de desemnare si de asumare a conducerii acestora", a declarat seful guvernului, la finalul unei intalniri cu grupul parlamentar al PD-L din Senat, citat de Agerpres.

Emil Boc a reamintit faptul ca, inca din perioada anterioara, PD-L nu si-a desemnat membri in Consiliul de Administratie la Radio si la Televiziune, spunand ca pana cand nu se schimba procedura de numire, care sa nu aiba de-a face direct, asa cum are acum, cu partidele politice, nu vor fi desemnati reprezentanti in CA.

"Acum exista la Senat un proiect de lege care vizeaza acest lucru, vom cere partenerilor sa discutam acest aspect, sa modificam legea, astfel incat prin implicarea societatii civile si a celorlalte structuri sa asigure depolitizarea actului de conducere a Radioului si a Televiziunii, astfel incat de aici inainte, pentru totdeauna, sa nu ne mai intalnim cu situatii in care sa se acuze partidele unele cu altele ca vizeaza sau urmaresc politizarea conducerii uneia sau a alteia dintre structurile Radioului si a Televiziunii. Cred ca este o obligatie morala, este o obligatie legala in ultima instanta de a face ceea ce trebuie si in ceea ce priveste conducerea institutiilor publice de Radio si de Televiziune", a spus Emil Boc.