Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, a declarat ca, la alegerile prezidentiale din 2014, candidatul PDL va fi cel care este cel mai bine clasat in sondaje. "Poate fi premierul Emil Boc, poate fi altcineva", a explicat Udrea in cadrul unui interviu acordat cotidianului Gandul, insa a precizat ca, in acest moment, Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, este o varianta de luat in calcul.

In ceea ce-l priveste pe seful Executivului, acesta ar fi o solutie in cazul in care PDL va constata ca nu a iesit "erodat" din criza si din guvernare. Intrebata despre posiblitatea propriei candidaturi la presedintie, Elena Udrea a declarat: "Nu, categoric, nu. In acest moment nu sunt pregatita sa iau functia de presedinte al statului".

A precizat, insa, ca daca in urma cu doi ani ar fi fost intrebata daca este pregatita pentru functia de ministru, "va spuneam: categoric nu. Si acum va spun categoric da, in acest moment cred ca in calitate de ministru fac o parte din lucrurile care trebuie facute". "Nu vreau sa va dau un raspuns transant. Suntem mult prea devreme pentru a face astfel de judecati", a continuat Elena Udrea.

In ceea ce priveste viitorul actualului presedinte, ministrul a precizat ca, probabil, Traian Basescu se va retrage din politica dupa terminarea mandatului. "Totusi, atunci cand ai avut cea mai inalta functie in stat si ai avut performanta de a castiga alegeri de doua ori consecutiv, asa cum nu s-a mai intamplat si in conditiile de razboi total pe care l-a avut Traian Basescu, ce poti sa mai vrei de la Traian Basescu?", a declarat Udrea, adaugand ca "pasiunea pentru politica nu i-o va putea lua nimeni".