"Cine nu risca nu castiga", a declarat vicepresedintele PDL Anca Boagiu despre desemnarea lui Teo Trandafir drept candidat la alegerile parlamentare partiale din Colegiul 19 al Capitalei. Daca vii din afara politicii, nu inseamna automat ca nu te pricepi, a spus Boagiu intr-un interviu pentru RFI.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Cine nu risca nu castiga. Eu cred foarte tare in opinia celor care te voteaza. Eu ma pot da pe mine de exemplu. Chiar daca au trecut 11 ani de cand am intrat in Partidul Democrat Liberal, nu eram membru al Partidului Democrat Liberal, veneam dintr-o echipa a Bancii Mondiale, dar am vrut sa-mi pun experienta in slujba Partidului Democrat Liberal, care reprezenta dorintele mele de a schimba Romania. E aceeasi situatie si cu Teo Trandafir. Nu inseamna ca daca vii din afara politicului, trebuie musai sa nu te pricepi. Ba, dimpotriva, cred ca vii cu mintea mult mai limpede si cu vointa mult mai mare de a face o schimbare si cu mult mai mult curaj", a afirmat Boagiu.

Realizatoarea tv Teo Trandafir va candida pentru un loc de deputat in Colegiul 19 din Bucuresti. Contra-candidata sa este fostul sef al Loteriei Romane, Liliana Minca, sustinuta de PC, PSD si PNL.

Candidatura lui Trandafir a provocat reactii diverse pe scena politica de la Bucuresti. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca prin candidatura lui Teo Trandafir in Colegiul 19, PDL se deschide, apreciind ca aceasta este o persoana "decenta, o luptatoare si o sufletista".

Presedintele PSD, Victor Ponta a afirmat ca decizia PDL de a o propune pe Teo Trandafir arata ca democrat-liberalii nu mai au oameni competenti in propriul partid: "Imi pare rau pentru ea ca a acceptat sa candideze, pentru ca va vedea curand ca politica este mult mai dura decat se observa la televizor".

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a afirmat: "Eu as traduce simplu: paine si circ. Daca nu pot sa dea poporului paine, pedelistii ii dau circ. Cine e Teo Trandafir ? O actrita glumeata. In loc sa dea un om politic cat de cat capabil sa se gandeasca la problemele economice, punctul de pensie, la sindicalisti, la sanatate, invatamant, da un circar".