Fostul deputat Mircea Cosea si-a anuntat, marti, sprijinul pentru grupul independentilor din Parlament si pentru viitorul partid, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), transmite Agerpres. Tot marti, fostul ambasador al Romaniei in Republica Moldova, Marian Enache, a declarat si el ca se alatura independentilor si UNPR.

''Cred ca este momentul ca in cazul politicii economice a Romaniei sa intervina o schimbare de conceptie, de strategie, astfel incat sa putem gestiona mai bine perioada de criza si sa putem intra cat mai repede in perioada post-criza. Avem nevoie de o constructie economica mai competitiva, care sa ne fereasca, in viitor, de efectele pe care le-ar putea avea alte crize economice'', a declarat Cosea.

El a spus ca nu a avut loc nicio schimbare in conceptia politica economica in niciun partid. Cosea a afirmat ca spera ca grupul politic format de ministrul Gabriel Oprea va fi mai receptiv la necesitatea schimbarilor, ''pentru ca este necesara o renastere a economiei romanesti''.

La randul sau, avocatul Marian Enache, fost ambasador al Romaniei in Republica Moldova, a anuntat ca se alatura independentilor si UNPR. El a spus ca ''este o optiune fireasca, date fiind obiectivele pe care le urmareste aceasta viitoare formatiune politica, in sensul constituirii unui partid autentic de centru-stanga, care are posibilitatea sa promoveze programe sociale si economice compatibile cu interesele nationale ale Romaniei''.

Enache a spus ca a fost impresionat de "hotararea acestor politicieni de a schimba modul de a face politica in Romania si de a introduce idei de reforma, in primul rand in sfera clasei politice si in stilul de a exercita politica."

Enache a detinut doua mandate de deputat, a fost consilier prezidential al fostului presedinte Ion Iliescu si ambasador al Romaniei in Republica Moldova.