Legea Lustratiei este, in prezent, un proiect ''de tip ceausist'', a declarat marti presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

''Legea Lustratiei, astazi, este intr-adevar o lege de tip ceausist. N-are ce sa caute in context democratic. Ce valoare mai are ea?... Care este efectul Legii Lustratiei acum? Poate pentru Basescu, sa nu poata sa mai candideze'', a spus Iliescu, in cadrul unei mese rotunde pe marginea evenimentelor de la Targu Mures, din martie 1990, informeaza Agerpres.

Liderul PSD a precizat ca presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, ''nu are nici macar calitatea de revolutionar'', el ''nefiind pe baricade, asa cum s-au regasit multi dintre cei care au infiintat aceasta Asociatie''.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, dupa o intalnire cu reprezentanti ai Societatii Timisoara si ai Asociatiei 21 Decembrie 1989, ca s-a stabilit un calendar clar pentru adoptarea Legii Lustratiei, pe 13 aprilie urmand sa fie discutate amendamentele.

Anastase si-a exprimat speranta ca pana pe 20 mai legea sa fie trecuta prin Parlament.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a decis, marti, sa iasa din greva foamei, anuntul fiind facut dupa intalnirea cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe tema Legii Lustratiei.