Biroul Politic Central (BPC) al PNL a decis luni depunerea la Senat, in urmatoarele zile, a unei motiuni simple pe Educatie, a anuntat fostul ministru Andrei Marga, membru al BPC, transmite Agerpres. Marga a precizat ca textul motiunii este gata, urmand sa fie decisa exact data la care documentul va fi depus la Senat.

Andrei Marga a spus ca motiunea va avea ca piloni patru elemente - disponibilizarea personalului didactic, legea salarizarii unitare, bugetul Educatiei si proiectul de lege al Educatiei Nationale.

Marga a sustinut ca disponibilizarile din invatamant nu sunt necesare si a exprimat protestul PNL fata de aceasta situatie.

Cat priveste situatia generata de legea salarizarii unitare, el a afirmat ca acest act normativ, "dincolo de toata demagogia din jurul sau", duce la reducerea veniturilor profesorilor, lucru considerat a fi "inacceptabil".

Potrivit liberalului, motiunea aduce in discutie sumele alocate Educatiei, o analiza exacta a bugetelor 2008, 2009, 2010 si proiectia in continuare, demonstrand ca fondurile scad "dramatic".

In acest context, Marga a declarat ca, "din cauza nepriceperii de la nivelul administrarii invatamantului", Romania pierde fonduri europene.

Pe de alta parte, Andrei Marga a afirmat ca motiunea va critica si "felul diletant" in care a fost conceput proiectul de lege a Educatiei Nationale.

"Ceea ce se incearca la noi e o premiera istorica: sa discuti cat mai putin o lege si asa facuta rau. Punem in discutie felul in care Guvernul a asumat elaborarea legii, dezbaterea ei si procedura in continuare pentru abordarea acestei legi", a declarat Andrei Marga.