Directia Nationala Anticoruptie a depus, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cererea de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, informeaza Mediafax. Solicitarea vine la doua zile dupa ce DNA a obtinut avizul Senatului pentru a putea cere instantei arestarea lui Catalin Voicu.

UPDATE: Procesul in care instanta va decide daca da curs cererii DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu se va judeca marti, 30 martie, incepand cu ora 11:00, potrivit Antena 3.

Catalin Voicu a fost externat vineri dimineata din spital. El fusese internat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, din cauza unor probleme cardiovasculare, dupa ce i s-a facut rau la Parlament, cu putin timp inaintea inceperii sedintei in care Senatul a avizat cererea DNA privind incuviintarea arestarii sale.

De ce se vrea sa fiu introdus in sistemul penitenciar, unde stiti cu totii care sunt conditiile? Nu mai ai nici nume, esti doar un numar, in sistemul penitenciar sunt conditii de ev mediu. Conditiile din penitenciare decimeaza fiinta umana. Se deschide Cutia Pandorei si vor urma si altii dupa mine"

Catalin Voicu

Medicul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta din Capitala, a precizat vineri ca senatorul a fost externat in urma finalizarii investigatiilor medicale si a stabilirii schemei de tratament si ca nu crede ca acesta va avea nevoie sa se reintoarca in spital. Intrebat ce s-ar intampla in eventualitatea in care Voicu ar primi un mandat de arestare preventiva, Bogdan Popescu a afirmat ca "Nu pot sa prevad ce se va intampla. Ca orice bolnav de boala cardiovasculara din tara asta, are un risc. Nu cred ca se va intoarce la spital. Este stabil si are tratamentul necesar. Ca orice bolnav cu boala cardiovasculara, va urma un tratament".

Senatorul s-a internat de urgenta in spital in noaptea de marti spre miercuri si s-a externat in cursul diminetii de miercuri, pe propria raspundere. El s-a deplasat apoi la Senat, unde urma sa fie supusa la vot cererea DNA de incuviintare a arestarii sale, insa i s-a facut din nou rau si a ajuns din nou la spital.

  • De ce este acuzat Catalin Voicu

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar DNA a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa sesizeze Senatul in vederea incuviintarii arestarii sale. Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte.

In stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic. Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP si intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" pe numele lui Gabriel Oprea.

Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedintele PSD Dolj Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.