Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon (PDL), ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Pitesti i-a respins, vineri, recursul formulat la decizia Tribunalului Arges, de mentinere a arestarii preventive pentru inca 60 de zile, informeaza Mediafax. Antonie Solomon ceruse, vineri, instantei sa fie judecat in stare de libertate, motivand ca nu reprezinat pericol social.

Decizia de vineri a magistratilor este definitiva, astfel ca Antonie Solomon va ramane incarcerat la Penitenciarul Colibasi.

"Traiesc o luna a patimilor si sper ca justitia sa faca dreptate", a afirmat vineri Antonie Solomon in fata magistratilor Curtii de Apel Pitesti.

Tribunalul Arges a constatat, pe 22 martie, legalitatea arestarii preventive a lui Antonie Solomon, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, si a decis mentinerea masurii arestarii preventive pentru inca 60 de zile.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii DNA sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Ulterior, instanta a decis prelungirea perioadei de arestare preventiva.

Antonie Solomon este acuzat de luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, omul de afaceri pitestean Cornel Penescu, acuzat de dare de mita in forma continuata, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghita Pieca, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si directorul magazinului PIC din Craiova, Dragos George Stancu, acuzat de dare de mita.