Senatorul Catalin Voicu, internat marti noaptea in spital, in jurul orei 1:00, a avut "o urgenta medicala reala", a declarat medicul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta din Bucuresti. Acesta a adaugat ca politicianul a decis, miercuri dimineata, sa paraseasca unitatea medicala pe propria raspundere, iar diagnosticul sau nu poate fi facut public, in virtutea legii drepturilor pacientului.

  • "Pacientul a avut o urgenta medicala reala. A parcurs toate investigatiile si a primit tratamentul adecvat. In cursul diminetii a cerut sa fie externat, iar in prezent nu se mai afla in spital. Conform legii drepturilor pacientului, nu putem face public diagnosticul. Nu este un pericol vital, dar este o afectiune care trebuie tratata corespunzator. Pacientul a decis sa paraseasca spitalul pe propria raspundere", a declarat medicul Bogdan Popescu.

Plenul Senatului urmeaza sa decida miercuri daca va permite arestarea lui Catalin Voicu, dupa ce senatorii din Comisia Juridica au aprobat marti cererea DNA privind arestarea acestuia. El este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.