Judecatoria Baia Mare dezbate miercuri cererea de eliberare temporara din arest a fostului primar Cristian Anghel, condamnat definitiv la doi ani si jumatate inchisoare pentru coruptie.

Avocatul sau a depus o cerere de eliberare pentru 60 de zile pentru ca Anghel sa predea gestiunea primariei Baia Mare si PNL Maramures al carui presedinte a fost.

Dezbaterea cererii de eliberare fusese amanata vineri, procurorul de caz solicitand dovezi plauzibile.

Circa o mie de persoane s-au adunat, duminica, in fata Palatului de Justitie din Baia Mare, pentru a sustine eliberarea lui Cristian Anghel. Actiunea a fost organizata de Primarie.

Anghel a fost arestat in noaptea de 17 martie, dupa ce o instanta l-a condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu. Primarul baimarean a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de detentie, cu executare. Sentinta este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Procurorii anticoruptie i-au imputat edilului un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro dupa ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat achizitionarea unui bloc la pretul de 544.500 euro de la o asociatie familiala. Aceasta din urma cumparase imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea, cu numai 150.000 euro. Proprietarul initial al cladirii sustine ca, inainte de a o vinde asociatiei familiale, trimisese o oferta Primariei Baia Mare, dar nu a primit niciun raspuns.