Senatorul PSD Catalin Voicu a fost internat in jurul orei unu, in noaptea de marti spre miercuri, la Spitalul Universitar din Capitala. Potrivit Realitatea TV, familia senatorului a chemat ambulanta dupa ce acestuia i-a crescut tensiunea.

UPDATE 1: Ora 13.00 - Spitalul Universitar face publice, intr-o conferinta de presa, detalii despre starea de sanatate a senatorului PSD.

UPDATE 2: Catalin Voicu poate face o solicitare de amanare a participarii sale la sedinta de plen pe motive de sanatate, insa, in acest moment, plenul este convocat pentru ora 14:00, a declarat presedintele Senatului, Mircea Geoana, citat de Agerpres.

UPDATE 3:Catalin Voicu va participa la sedinta Senatului in care este dezbatuta cererea de arestare pe numele sau. El a cerut externarea din spital, potrivit Realitatea Tv.

Dupa ce au petrecut mai bine de o ora la domiciliul senatorului, in incercarea de a-i stabiliza starea de sanatate, medicii au decis ca acesta sa fie transportat la spital. Catalin Voicu a ajuns la Spitalul Universitar in jurul orei unu si a fost imediat luat in primire de medicii de garda.

Dupa ce l-au supus la mai multe teste medicale si au constatat ca Voicu are o hipertensiune arteriala, doctorii au decis ca senatorul Catalin Voicu sa isi petreaca noaptea in spital.

Medicii spun ca senatorul are probleme cardiace si neurologice.

Plenul Senatului urmeaza sa decida miercuri daca va permite arestarea lui Voicu. Senatorii din Comisia Juridica au aprobat cererea DNA privind arestarea lui Catalin Voicu.

El este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

DNA a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa sesizeze Senatul in vederea incuviintarii arestarii sale.

In cadrul audierilor din comisia juridica a Senatului, Voicu a declarat: "Puteam fi trimis in judecata din decembrie, puteam fi arestat in septembrie, daca realizau flagrantul. (...) Va rog sa verificati inca o data legalitatea producerii tuturor acestor probe; o proba obtinuta in conditii ilegale nu se ia in calcul".

La finalul sedintei, senatorul a avertizat: "Se deschide teava, simt asa, si intuitia si flerul rareori m-au inselat".