Deputatii au inceput dezbaterile asupra motiunii simple initiate de grupul parlamentar PNL impotriva ministrului Sanatatii, Attila Cseke. Motiunea, intitulata "La sanatate nimic nu e sanatos", este prezentata in plen de fostul ministru al Sanatatii, deputatul liberal Eugen Nicolaescu, informeaza Agerpres. Documentul va fi supus votului marti.

Tot marti va fi supusa votului si motiunea simpla depusa de grupul parlamentar al Aliantei PSD+PC impotriva ministrului Muncii, Mihai Seitan. Intitulata "Seitan - un tsunami PDL care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor", motiunea a fost dezbatuta luni in plenul Camerei. Potrivit Regulamentului, pentru adoptarea unei motiuni simple sunt necesare voturile majoritatii deputatilor prezenti. La sedinta sunt prezenti 186 de deputati.

Motiunea simpla PNL a fost initiata de 54 de liberali si a fost depusa pe 17 martie in plen. Documentul solicita, printre altele, alocarea a minimum 6% din PIB pentru sanatate, depolitizarea conducerilor de spitale si a serviciilor deconcentrate ale sistemului si scoaterea la concurs a posturilor de conducere, asezarea in partea superioara a grilei de salarizare a personalului medical.