Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, luni, pe blogul personal, ca doreste sa le rapeasca placerea adversarilor de a rade pe tema eliminarii cratimei din sigla partidului, spunand ca rade el primul de acest lucru. Preda mai scrie ca "faptul ca eliminarea cratimei a fost mai usor de acceptat decat renuntarea la un simbol al partidelor socialiste (trandafirul) vadeste teama de a lua o decizie transanta".

Cristian Preda comenteaza deciziile luate de Colegiul Director al partidului, duminica seara, aratand ca PDL va avea un numar mai mare de lideri decat membrii Executivului, de unde "se poate deduce ca un partid e mai greu de condus decat o tara".

"Notez aici una dintre putinele izbanzi in dezbaterea pe marginea statutului: eliminarea articolului care declara ca ideile noi nu se pot naste decat in interiorul partidului. Deja acceptata de facto, diversitatea de opinii va fi cultivata ca parte a culturii politico-organizationale", scrie Preda.

Democrat-liberalii reuniti duminica, la Palatul Parlamentului, in sedinta Colegiului Director au decis scoaterea cratimei din denumirea "PD-L" si pastrarea simbolului trandafirului in sigla partidului.