Deputatul Mihai Apostolache a demisionat din PSD si a trecut la grupul parlamentar al PDL, anunta Mediafax. Mihai Apostolache si-a motivat decizia prin faptul ca "Actuala conducere social-democrata nu va reusi sa reformeze partidul", iar "Victor Ponta conduce o masina a carei directie nu este tinuta de el". In ultima perioada, PSD a pierdut mai multi parlamentari, care au trecut, insa, la grupul independentilor.

Apostolache a facut acest anunt intr-o conferinta de presa la Ploiesti, sustinuta alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care este liderul PDL Prahova.

Mihai Apostolache este deputat de Prahova, se afla la a doua legislatura in Parlament si a intrat in politica in 1997, in PDSR (actualul PSD). El era si vicepresedinte al PSD Prahova si presedintele tineretului social-democrat din judet.

Printre cele mai importante plecari recente din PSD, catre grupul independentilor, au fost cele ale lui Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, Serban Mihailescu, Ioan Munteanu si Culita Tarata. Grupul independentilor din Parlament, al carui lider este Gabriel Oprea, si-a anuntat intentia de a forma un nou partid.