Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut organizatiei Bucuresti sa-l suspende din partid pe senatorul Catalin Voicu, pana cand justitia isi va spune cuvantul in dosarul in care este cercetat.

Anuntul proaspatului presedinte al social-democratilor, facut la Toplita, vine dupa ce HotNews.ro a publicat in exclusivitate transcripturi ale convorbirilor purtate de senatorul PSD cu mai multi oameni de afaceri si judecatori.

Potrivit statutului PSD, suspendarea unui membru este decisa de "organele de conducere ale organizatiei care a hotarat primirea in partid a celui ce urmeaza a fi sanctionat, cu votul majoritatii membrilor acestora si vor fi confirmate de organul ierarhic superior".

Catalin Voicu este membru al organizatiei PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie.

"Am discutat cu presedintele organizatiei Bucuresti ca Voicu sa fie suspendat pe perioada cercetarilor, pentru ca este si in interesul partidului, si in interesul lui Voicu'', a declarat Ponta, citat de Agerpres.

El a precizat ca ''in nici un caz PSD nu va mai bloca aducerea in fata justitiei a cazurilor penale''.

''Daca stenogramele sunt adevarate, eu ma despart total de acest mod de a gandi si a face politica'', a spus Ponta

Referindu-se la aparitia in presa a stenogramelor legate de senatorul Catalin Voicu, presedintele PSD crede ca ''scurgerile de informatii nu provin de la Senat''.

''Sigur ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, va face investigatiile de rigoare. Cred ca CSM, care a mai anchetat si a mai dovedit scurgeri de informatii din dosare, trebuie sa ancheteze acest caz si sa ia masurile care se impun. Niciodata politicienii nu vor face curat in justitie, exista CSM care trebuie sa faca acest lucru'', a mai spus Victor Ponta.

In opinia sa, faptul ca ''in continuare procesele se judeca la televizor reprezinta un semnal foarte prost pentru justitia din Romania si denota modul in care politicul influenteaza justitia din tara noastra''.

Catalin Voicu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta si fals in legatura cu acte de coruptie.

"In perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 RON (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat", afirma DNA, intr-un comunicat de presa.