Senatorul PSD, Miron Mitrea si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan neaga ca ar fi fost vreodata ajutati cu favoruri sau sustineri de catre Catalin Voicu. Cei doi social democrati au declarat pentru Hotnews.ro ca nu l-au sustinut niciodata pe Catalin Voicu pentru a obtine functia de ministru al Internelor. Mitrea sustine ca "in ceea ce priveste dosarul sotiei sale, nici Voicu, nici nimeni altcineva a avut de facut nimic, doar avocatii". Si Oprisan neaga ca Voicu ar fi avut vreo implicare sau influenta in dosarul in care este cercetat penal.

Miron Mitrea: "Nu stiu de ce vorbeste Voicu de mine. Sigur ca stie si el, e de notorietate ca m-am opus numitii luica ministru de interne. In ceea ce priveste dosarul sotiei mele nici Voicu nici nimeni altcineva a avut de facut nimic, doar avocatii. Va reamintesc ca a fost un lot de peste 30 de notari si toti au castigat".

Marian Oprisan: "Nu am avut niciodata o astfel de discutie cu domnul Voicu. Daca e vorba desore votul din sedinta partidului privind sustinerea sa pentru postul de ministru la interne eu va spun ca niciodata nu am avut o astfel de discutie cu domnul Voicu. Eu am votat cu domnul Gabriel Oprea si chiar am facut lobby la doi colegi din partid sa fie sustinut Oprea.

Nu am avut asemenea discutii pe care le relateaza domnul Voicu. Probabil ca vroia sa-l impresioneze pe Sandu Mazare, fiecare poate sa vorbeasca orice. Pe domnul Voicu nu-l cunosc atat de bine sa am astfel de discutii cu dansul. Si sincer sa fiu nu stiam cu ce se ocupa exact dansul.

Despre Dosarul meu de la Cluj nu am vorbit decat cu avocatii mei pentru ca niciodata nu mi-am facut nici un fel de griji din cauza dosarului respectiv care este o imensa eroare a curtii de conturii si a procurorilor. Nu am cerut in viata mea vreun favor de la cineva, sa ma proteje sau ma apere in fata justitiei. Nu am avut de ce. Dosarul respectiv este o eroare. Domnul Voicu este liber sa vorbeasca ce vrea cu cine vrea dar asta nu insemana ca e si advarat ce spune. Eu unul n-am avut niciodata, repet niciodata o discutie de genul asta cu dansul".

In referatul publicat in exclusivitate de Hotnews.ro senatorul PSD Catalin Voicu intr-o conversatie cu colegul sau Alexandru Mazare sustine ca l-a ajutat pe Miron Mitrea cu o interventie pentru sotia sa, Manuela cat si pe Marian Oprisan in dosarul in care acesta este cercetat penal.

..

Voicu se lauda cu o interventie pentru sotia lui Mitrea

Mazare Alexandru: Mitrea de ce....(neinteligibil)...?

Voicu Catalin: Nu stiu. Nu ma intereseaza, uite, spune....

Mazare Alexandru: S-a bagat, nu?

Voicu Catalin: Acolo statea Mitrea si domnul procuror Bostina, acolo unde stai dumneata. O sa-l bata Dumnezeu! Iar cu domnu' Costiniu (n.r. judecator la Curtea Suprema, acuzat in dosar) m-am intalnit ieri la Curtea Suprema, in spate....

Mazare Alexandru: Da!

Voicu Catalin: Si i-am castigat dosaru' lu' nevasta-sa, de notariat, ca pierduse la Curtea de Apel.

Mazare Alexandru: Stiu, da!

Voicu Catalin: Si era vai de curu' lui daca pierdea! Il bate Dumnezeu!

Mazare Alexandru: Macar a avut intelepciunea sa taca.

Voicu Catalin: Ce sa taca?

Mazare Alexandru: Nu s-a bagat, n-a zis o vorba.

Voicu Catalin: Pai, din cauza lui am pierdut votu'. El a pus pe Oprisan sa nu voteze cu mine. Am zis: "Oprisane, o sa te bata Dumnezeu!" "Ma jur pe fata mea c-am votat cu tine!" "Bai, nu mai, ca te-a vazut cineva ca n-ai votat cu mine, Mariane! La doispe noaptea m-ai chemat la Hrebenciuc acasa. Am facut nu stiu cate drumuri la tine, la Vrancea. Ai vazut ca daca m-am retras eu, ti-a trimis dosaru' la Cluj? O sa vezi ce iei tu la Cluj!" "Ca iau, ce iau?" "Iti spune altcineva!". I-a pregatit condamnarea ....(neinteligibil)...colegu' lu' Costiniu. "Da, il rezolv!" A...I-a dat-o cu smecherie la....Din toata Romania, i-o stramuti la Cluj? Pai, asta e cusuta cu ata violet!