Guvernul a ajuns, in urma unor evaluari, la concluzia ca presa locala este mai obiectiva decat cea centrala, presa locala putand fi un partener mai bun de comunicare cu oamenii, a afirmat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu. Din acest motiv, Guvernul va avea mai des sedinte in orasele din provincie, urmate de intalniri ale membrilor Executivului cu autoritatile si jurnalistii din judetele tarii.

  • "Credem ca mass-media locala poate fi un partener mai bun de comunicare cu cetatenii decat mass-media centrala. Mass-media centrala, din pacate, nu toata, nu este suficient de obiectiva, din punctul nostru de vedere, in prezentarea lucrurilor, si bune, si rele. Si atunci am spus ca este obligatia noastra sa incepem sa comunicam mult mai eficient cu cetatenii si prin intermediul mass-media locala, care pe evaluarile pe care le-am facut, a reiesit ca e mult mai obiectiva decat mass-media centrala", a afirmat Adriean Videanu.
  • "Pe de alta parte, este foarte important sa avem un feed-back de la oameni, noi luam anumite masuri, trebuie sa vedem cum sunt percepute. Aceasta comunicare cu autoritatile, cu oamenii din mediul de afaceri, este extrem de utila si noua, dar si lor pentru ca le putem explica dincolo de ce spune un act normal. Mergand in tara, noi transmitem mai eficient politice publice ale Guvernului catre cetateni", a adaugat ministrul Economiei.

Prima sedinta de Guvern din teritoriu a avut loc, miercuri, la Iasi. Vicepresedintele PDL, deputatul de Buzau Cezar Preda, a anuntat deja ca intalniri ale membrilor Guvernului cu autoritatile, sedinte de Guvern ori alte dezbateri cu membrii cabinetului Boc vor mai avea lor la Cluj, Craiova, Constanta si Timisoara: "Este o strategie care nu are valente politice, ci valente de guvernare. Aceasta este strategia Guvernului", spune Cezar Preda.