"Fripturisti" si "oportunisti" care vor functii - asa ii catalogheaza presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pe "fugarii" din PSD. Fostul sef al statului considera ca valul de plecari din partid catre grupul parlamentarilor independenti reprezinta "o diversiune cu fugari care nu au picioarele ancorate in realitatile vietii", potrivit Mediafax.

  • "Sunt gata sa alerge dupa posturi. Nu le mai place ca nu sunt la guvernare. Vor functii, vor posturi. Trebuie tratati ca atare, sunt oameni fara identitate. Este oportunism curat, este fripturism. Ei lupta doar pentru pozitii avantajoase. Am auzit ca asa-zisa grupare a independentilor, care vrea sa isi faca si partid, cocheteaza cu ideea sa adere la structurile Partidului Socialistilor Europeni. Ce fel de stanga reprezinta asemenea oameni? Ce este in mintea lor? Asemenea oameni nu pot sa prezinte nici seriozitate, nici incredere", a afirmat Ion Iliescu, prezent, joi, la Nationala Pensionarilor PSD.

El a mai apreciat ca grupul independentilor se aseamana cu trecerea PD de la stanga la dreapta, care "a schimbat flamura peste noapte. Ce este in capul unor asemenea oameni care nu mai stiu ce sunt din punct de vedere ideologic? Ale cui interese le exprima?".