Marinica Dinca (PDL), viceprimar al Craiovei, a fost desemnat, joi, de Consiliul Local Craiova, sa indeplineasca atributiile de primar al orasului pe perioada suspendarii din aceasta functie a lui Antonie Solomon, aflat in arest preventiv pentru luare de mita, fals si uz de fals, informeaza Agerpres.

Marinica Dinca a fost votat de 19 dintre cei 27 de consilieri, in timp ce contracandidatul sau, Teodor Sas (PDL) a primit voturile celorlalti 8 consilieri.

Antonie Solomon este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova, in acelasi dosar fiind vizate si alte persoane.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.