Administratorul unei spalatorii din Satu Mare acuza Administratia Prezidentiala ca nu a platit 312 lei pentru masinile curatate aici cu prilejul vizitelor facute de presedintele Traian Basescu in cursul anilor 2008 si 2009, relateaza Mediafax.

Administratorul spalatoriei auto Szuper Csapat din municipiul Satu Mare, Claudiu Tamas, a declarat ca Administratia Prezidentiala a ramas datoare cu 312 lei, dupa ce in octombrie 2008 si in mai 2009 autoturismele din convoiul prezidential au fost curatate aici.

Tamas sustine ca noua masini din convoiul prezidential au fost spalate, in luna octombrie 2008, la spalatoria auto pe care o conduce, iar in mai 2009 au fost curatate alte cinci autovehicule, printre ele si Mercedesul in care era dus presedintele Traian Basescu.

El spune ca a primit promisiuni ca i se va plati suma cheltuita cu spalatul masinilor, cafele si odorizante in zilele imediat urmatoare, insa acest lucru nu s-a mai intamplat.

"Este absurd ca tocmai partidul aflat la putere si reprezentantii Administratiei Prezidentiale, care spun ca trebuie sa fim corecti si sa ne platim darile la zi, isi permit sa traga tepe. Mi s-a promis ca va plati Prefectura sau Consiliul Judetean, dar nimeni nu a venit sa achite nimic. La spalatoria mea vin si senatorii Valer Marian si Gunthner Tiberiu, dar niciunul nu a plecat fara sa plateasca", a spus Claudiu Tamas.

Fostul reprezentant al SPP in judetul Satu Mare, Petre Caba, cel care a contactat patronul spalatoriei auto pentru curatarea masinilor prezidentiale, a spus ca va discuta cu prefectul pentru a lamuri situatia.

"Nu stiu ce sa va spun. Nu a platit Prefectura? Am sa discut eu cu domnul prefect sa lamurim lucrurile", a spus Caba.

Pe de alta parte, prefectul Radu Giurca a declarat, initial, ca nu stie nimic despre aceasta situatie, dar ca institutia pe care o conduce nu este responsabila de cheltuielile Administratiei Prezidentiale.

Ulterior, acesta a revenit spunand ca si Prefectura este responsabila de vizitele presedintelui si ca se va achita datoria.

Surse din cadrul Prefecturii Satu Mare au declarat ca o datorie de 800 de lei a fost lasata de convoiul prezidential la o alta spalatorie din municipiul Satu Mare, situata pe Bulevardul Closca, datoria fiind veche de patru ani.

De altfel, sursele citate au precizat ca, dupa ce ziaristii s-au interesat de subiect, fostul reprezentant al SPP, Petre Caba, s-ar fi dus, miercuri, sa plateasca datoria la aceasta ultima spalatorie.

SPP: Serviciile au fost achitate imediat ce am primit documentele de plata, in martie 2010

Purtatorul de cuvant al SPP, Bodan Onea, afirma insa ca Serviciul a achitat suma in discutie imediat ce a primit documentele de plata de la spalatoria auto.

"Plata a fost efectuata in momentul in care au fost emise documentele legale de plata, iar suma respectiva a fost achitata prin chitanta 023 din martie 2010", a precizat Bogdan Onea.