Europarlamentarul Gigi Becali a dat in judecata Agentia Nationala de Administrare Fiscala, solicitand daune morale si materiale de 800.000 de lei (echivalentul a aproximativ 200.000 de euro), pe motiv ca inspectorii fiscali l-au stresat in perioada sarbatorilor de iarna, informeaza Agerpres.

In actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti, Gigi Becali arata ca inspectorii de la ANAF i-au trimis, pe 29 decembrie 2009, o adresa in care era anuntat ca va fi supus unei inspectii fiscale, ce avea ca obiect recuperarea TVA aferenta terenurilor si caselor vandute de omul de afaceri in perioada 2004-2008. Europarlamentarul sustine insa ca decizia ANAF de a desfasura acel control este nelegala, fiind un abuz care i-a adus grave prejudicii morale si materiale.

"In calitatea mea de presedinte de partid politic, persoana publica si europarlamentar, am fost expus oprobiului public de catre parata (ANAF - n.r.), care a incercat sa evidentieze faptul ca nu as fi un bun cetatean si ca as fi incercat sa ma sustrag de la plata unor taxe si impozite legal datorate catre stat", spune Gigi Becali.

El mai sustine ca popularitatea sa in randul electoratului ar fi scazut dupa ce presa a mediatizat subiectul "Becali s-a trezit cu Fiscul in curtea Palatului pentru TVA neplatit".

"Va rog sa aveti in vedere ca, incepand cu data de 29 decembrie 2009, subsemnatul am fost supus unui stres continuu din acuza acestei probleme, zilnic avand intalniri interminabile cu avocati, juristi, experti contabili si specialisti pe care i-am angajat pentru a ma consilia in aceasta problema. Toate acestea mi-au irosit timpul si nervii si mi-au afectat viata de familie", mai spune europarlamentarul.

Gigi Becali a adaugat si faptul ca ANAF a demarat controlul impotriva sa in preajma Revelionului si l-a obligat, astfel, sa isi modifice programul de sarbatori, avand si cheltuieli in plus.