"Persistenta colegilor in obsesia lor de a ma inlocui e o dovada de minima decenta politica. Este Razboiul Stelelor, episodul II", a afirmat, marti, Mircea Geoana, in ziua in care Biroul Permanent al Senatului a respins, pentru a doua oara, cererea PDL ca solicitarea privind revocarea presedintelui Senatului sa fie inclusa pe ordinea de zi.

In plus, Mircea Geoana sustine ca solicitarea de revocare pe care PDL a incercat marti sa o includa pe ordinea de zi a Senatului are un alt initiator si, partial, si alti semnatari decat cea de acum o saptamana, iar o astfel de cerere poate fi depusa doar o singura data in decursul unei sesiuni parlamentare:

  • "Regulamentul Senatului spune ca o cerere de revocare se face doar o data pe sesiune parlamentara. Cererea depusa astazi pentru revocarea mea este semnata si de alti senatori decat prima, deci din punctul meu de vedere vorbim despre o a doua cerere de revocare. Cererea de astazi are un alt initiator si, partial, alti semnatari. Fiind vorba despre o noua cerere de revocare, ii asteptam cu ea in sesiunea de toamna", a afirmat Mircea Geoana.
  • "Daca cei de la PDL continua cu aceasta cerere, isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru blocarea activitatii Senatului. Sesizarea CCR cu privire la aceasta cerere de revocare e o varianta pe care o analizam. In 2005, s-a incercat schimbarea domnului Vacaroiu, intr-o situatie identica cu cea de astazi", a adaugat fostul lider PSD, care a incheiat spunand ca "Branza e pe bani si interesul misca fesul".