Sedinta Senatului a fost suspendata, marti dupa-amiaza, dupa ce senatorii au respins ordinea de zi propusa de Biroul Permanent. Liderul grupului PSD, Ioan Toma, a solicitat o pauza de consultari pentru ca liderii grupurilor parlamentare sa discute pe marginea deblocarii situatiei din plen. In cursul diminetii, Biroul Permanent al Senatului a respins din nou includerea pe ordinea de zi a dezbaterii cererii privind revocarea din functie a presedintelui acestei camere parlamentare, Mircea Geoana, solicitare formulata de PDL.

Mircea Geoana a declarat, in cursul serii de marti, ca "regreta profund ca inca o zi a fost sabotata de atitudinea celor de la PD-L". Presedintele Senatului a acuzat PD-L ca vrea sa acapareze complet puterea. Geoana a spus ca, din cauza atitudinii PD-L, numeroase legi importante care au termenul scadent nu sunt dezbatute.

"Acest razboi face rau senatorilor PD-L, Partidului Democrat Liberal si inclusiv presedintelui Traian Basescu pentru ca imi este greu sa cred ca o astfel de 'cruciada' ar fi putut sa porneasca fara aprobarea explicita a sefului statului. (...) De legiferat nu legiferam, de declarat politic nu declaram si nu mai intrebam Executivul. Poate fi un plan mai malefic - de golire de continut a Camerei Superioare a Parlamentului si sa revizuim Constitutia prin blocajul Senatului. Evident, este o exagerare", a declarat Geoana, citat de Agerpres. El a afirmat, de asemenea, ca senatorilor care voteaza impotriva ordinii de zi a Senatului ar trebui sa le fie taiate de la plata zilele in care Senatul nu a lucrat.

PDL a incercat si miercurea trecuta, fara succes, sa obtina includerea cererii pe ordinea de zi. Dupa ce nu au reusit acest lucru in Biroul Permanent, democrat-liberalii au propus acest lucru in plen, insa solicitarea lor ca cererea de revocare sa fie discutata si votata in plen a fost respinsa chiar de Mircea Geoana, cel vizat de cererea de revocare.

Democrat-liberalii au anuntat, inca de saptamana trecuta, ca nu vor renunta si vor mai incerca introducerea solicitarii lor pe ordinea de zi a Senatului.

In cazul in care solicitarea de revocare a lui Mircea Geoana ar ajunge sa fie discutata si votata in plen, fostul lider PSD ar avea mari sanse sa fie revocat, in conditiile in care PDL, UDMR si grupul minoritatilor detin majoritatea in Senat.

De peste o saptamana, nicio lege nu a fost discutata in Senat, deoarece Camera superioara a Parlamentului nu are ordine de zi.