PSD va participa la consultarile de marti de la Palatul Cotroceni, privind modificarea Constitutiei, insa partidul nu va participa la discutii cu independentii din Parlament, care sunt tradatori si dezertori, a declarat la RFI vicepresedintele PSD, Constantin Nita. Acesta a mai spus ca PSD vrea vot uninominal mixt pentru Camera Deputatilor. Liberalii si social-democratii sunt invitati din nou, marti, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni la consultari pe tema Parlamentului unicameral si a reducerii numarului de parlamentari. Luni, liderii celor doua partide au parasit consultarile cu Traian Basescu din cauza prezentei grupului parlamentarilor independenti.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Nu vom participa la consultari cu acesti tradatori si dezertori, oameni lipsiti de caracter si care nu au nici o legitimitate pana in momentul de fata. Cand vor fi alesi de popor pe listele unui partid sau individual, sub sigla unui partid, atunci putem sa ne asezam la masa. In mod firesc, daca erau barbati de stat, barbati seriosi, isi dadeau demisia si din Parlament. Asa era corect, asa era moral. Dar probabil ca noua Constitutie va prevede si acest lucru, in sensul ca parlamentarii care pleaca de la un partid la altul sa-si piarda calitatea de parlamentar. Astazi vom merge la Cotroceni si ne vom expune acolo punctele de vedere referitoare la modul in care vedem noi modificarea Constitutiei in momentul de fata. Noi nu putem sa fim de acord cu un Parlament unicameral. Vom sustine Parlamentul format din doua Camere, din care una care sa reprezinte regiunile, Camera Superioara si sigur, Camera Deputatilor, care va trebui sa aleaga deputatii printr-un vot mixt, adica si nominal si pe liste de partid, ca cel din Germania".

Liberalii si social-democratii sunt invitati din nou, marti, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni la consultari pe tema Parlamentului unicameral si a reducerii numarului de parlamentari. Luni, liderii celor doua partide au parasit consultarile cu Traian Basescu din cauza prezentei grupului parlamentarilor independenti.