Viorel Catarama a fost exclus, luni, din PNL, de catre Consiliul National Executiv al partidului, la propunerea presedintelui liberalilor, Crin Antonescu, cu 39 de voturi pentru si sase voturi impotriva, relateaza Mediafax.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul CNEx, ca Viorel Catarama a fost exclus din partid, la propunerea sa, pentru "stirbirea imaginii partidului" si "lezarea intereselor si imaginii partidului".

"Deci, domnul Catarama a fost exclus din PNL. Propunerea mi-am asumat-o eu. Ea a fost formulata de secretariatul general formal, dar din punct de vedere politic mi-o asum si, in ciuda faptului ca exista si parerea semibirocratica cum ca ar trebui lasata chestiunea asta sa rezolve sectorul, eu cred ca e o chestiune politica si nu una birocratica. Statutul permite CNEx sa aia astfel de decizii impotriva oricarui membru aflat in situatia in care se afla domnul Catarama, asa incat este o decizie politica pe care trebuie sa ne-o asumam si, in orice caz, eu mi-o asum", a spus liderul liberalilor.

Crin Antonescu a precizat ca motivele excluderii lui Catarama au fost "stirbirea imaginii partidului, lezarea intereselor si imaginii partidului".

"E un set intreg de actiuni ale domnului Catarama de ani de zile, ele au culminat cu ceea ce s-a intamplat in campania electorala si cu ceea ce s-a intamplat la Congres, din punctul meu de vedere", a afirmat Antonescu.

Propunerea de excludere a fost primul subiect pe ordinea de zi a reuniunii. Viorel Catarma nu a participat la sedinta, desi fusese invitat pentru a-si prezenta punctul de vedere, excluderea sa din partid fiind decisa in absenta.

Viorel Catarama a intentionat sa se inscrie in competitia pentru functia de presedinte al PNL, dar nu si-a mai depus in cele din urma candidatura. Catarama a sugerat, la Congresul extraordinar al PNL de la inceputul lunii martie, ca liderul Crin Antonescu ar dori schimbarea Statutului pentru indepartarea vocilor critice, la presiunea sponsorilor care ar urma sa plateasca datoria de 1,6 milioane de euro din campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Congresul extraordinar al PNL, ca un partid bine organizat l-ar fi exclus pe Viorel Catarama, care, "din neglijenta", este inca membru al PNL, dupa ce "a procedat in modul cel mai josnic in campania electorala".