Presedintele Traian Basescu se intalneste, luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii partidelor parlamentare si ai grupului de independenti pentru a discuta despre modificarea Legii fundamentale, precum si despre prioritatile legislative din acest an. Toti cei care au fost invitati de seful statului au declarat ca sunt de acord cu modificarea Constituiei, insa nu exista un punct comun referitor la modul in care se va realiza acest proces.

Mentinerea unui Parlament bicameral, sanctionarea migratorilor cu pierderea mandatului, intarirea controlului parlamentar asupa Guvernului, limitarea atributiilor presedintelui si votul obligatoriu sunt doar cateva din modificarile pe care opozitia PSD si PNL le propune pentru modificarea Constitutiei.

Pe de alta parte, PD-L se limiteaza la cerintele referendumului: Parlament unicameral si reducerea numarului parlamentarilor la 300.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat public ca partidul sau isi mentine principiile fundamentale privind Constitutia tarii, pronuntandu-se pentru o republica parlamentara si un legislativ bicameral, fiecare Camera cu atributii diferite.

Vicepresedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat pentru Hotnews.ro ca partidul sau nu va merge la consultarile de la Cotroceni pentru ca luni, 15 martie este Ziua Ungariei.