Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a declarat ca sustine grupul independentilor condus de Gabriel Oprea dar si ideea reformarii statului, promovata de presedintele Traian Basescu, relateaza Mediafax. Pandele, care a fost suspendat pentru un an din PSD, la inceputul lunii februarie, a afirmat ca partidul condus de Victor Ponta "nu mai reprezinta adevarata stanga romaneasca".

Pandele a afirmat ca este nevoie de o noua formatiune politica, apropiata de cetateni: "In acest context, sustin Grupul Independentilor, condus de Gabriel Oprea si mi-as dori ca initiativa Grupului sa se materializeze in crearea unei noi formatiuni politice, care sa reprezinte noua stanga a politicii romanesti".

Primarul din comuna Voluntari a adaugat ca sustine "ideea reformarii statului, idee promovata de presedintele Romaniei, Traian Basescu".

Pandele a spus si ca "PSD nu mai reprezinta adevarata stanga romaneasca", iar Romania "are nevoie mai mult ca oricand de un nou proiect politic care sa reprezinte romanii, care nu se organzeaza in clanuri, gasti sau haite".

La 8 februarie, Biroul Permanent al PSD Ilfov a decis suspendarea pentru un an din partid a lui Florentin Pandele. Principalele reprosuri aduse lui Pandele au fost atitudinea fata de membrii organizatiei si fata de conducerea acesteia, precum si mentinerea unei atmosfere tensionate in filiala. Florentin Pandele a fost protagonistul unui incident tensionat la sedinta Consiliului National al PSD, unde a avut un schimb de replici dur cu Marian Vanghelie, caruia i-a reprosat faptul ca a transformat conducerea PSD intr-o clica ce actioneaza doar in interes propriu.

Vanghelie l-a acuzat pe Pandele ca actioneaza la comanda lui Gabriel Oprea si a Elenei Udrea.

Pandele si-a depus candidatura, la recentul Congres al PSD, pentru o functie de vicepresedinte insa candidatura sa a fost respinsa de Comisia de validare.