Cu 25% mai putini consilieri locali. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, in Poiana Brasov, la o intalnire cu circa 130 de primari din intreaga tara, ca este posibil ca numarul consilierilor locali sa fie redus cu un sfert, iar primarul ar urma sa fie, in aceasta situatie, presedintele Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen, potrivit Mediafax.

Propunerea ar putea fi inclusa in proiectul de modificare a Legii 215/200 privind administratia publica locala, ce urmeaza sa fie depus la parlament la sfarsitul trimestrului al treilea al acestui an.

In plus, Vasile Blaga mai spune ca viceprimarul nu ar trebui sa mai aiba si functia de consilier local, ci doar de viceprimar.

Vasile Blaga a participat vineri la intalnirea Asociatiei Oraselor din Romania, unde a discutat cu cei 130 de primari din tara prezenti la eveniment despre problemele cu care se confrunta acestia, precum si despre propunerile de modificare a Legii administratiei publice locale.

Majoritatea primarilor au fost de acord cu propunerea de reducere a numarului de consilieri locali, dar si ca functia de presedinte al Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen sa fie exercitata de primarul localitatii respective.