Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat, vineri, ca a depus la Judecatoria Sectorului 5 o cerere de chemare in judecata a senatorului social-democrat Lia Olguta Vasilescu. In urma cu o saptamana, Olguta Vasilescu a acuzat-o pe Elena Udrea, intr-o emisiune televizata, ca s-ar afla in spatele arestarii lui Antonie Solomon, dupa ce primarul Craiovei ar fi scos de pe piata din acest oras firma de constructii a Elenei Udrea.

  • "Datorita unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de chemare in judecata a acesteia", a anuntat vineri Elena Udrea, intr-un comunicat remis HotNews.ro.
  • "Atat in cadrul emisiunii difuzata de postul de televiziune Realitatea TV in seara zilei de 3 martie, cat si pe data de 4 martie 2010 in emisiunea difuzata de postul Antena 3, parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare cu privire la o presupusa legatura a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei. Efectul preconizat de parata prin lansarea unor acuzatii de o asemenea gravitate este usor de intuit: cele mai multe mijloace de informare – atat scrise, cat si audio-vizuale au preluat afirmatiile incriminatoare. Asa cum rezulta din chiar continutul afirmatiilor paratei, aceasta nu isi poate proba afirmatiile. Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea Primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona", se mai arata in documentul semnat de ministrul Dezvoltarii.
  • "Prin aceasta actiune am cerut instantei sa dispuna obligarea paratei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despagubiri civile, pentru prejudiciul moral pe care aceasta mi l-a adus. Prin aceeasi cerere de chemare in judecata, am cerut instantei sa o oblige pe parata la publicarea, pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, a hotararii judecatoresti pronuntate in cauza la care am facut referire", mai spune Elena Udrea, precizand ca va dona suma de 100.000 de lei, in cazul in care instanta ii va da castig de cauza.