Romania risca, pe termen mediu, sa ajunga in situatia Greciei, in cazul in care renunta la reforme. O spune premierul Emil Boc: "Pot spune foarte clar si raspicat: Romania nu isi poate permite luxul sa opreasca cursul reformelor incepute: legea salarizarii, legea pensiilor, legea educatiei nationale, descentralizarea si altele."

"Daca renuntam la aceste reforme, pe termen mediu si lung putem ajunge in situatia Greciei. Trebuie sa rationalizam cheltuielile si sa eliminam privilegiile", a adaugat Emil Boc.

El a indemnat ca legea salarizarii sa fie aplicata uniform, adaugand ca daca acest lucru nu se va intampla si se va continua sa se acorde unele sporuri, cheltuielile risca sa fie scapate de sub control. "Drepturile care nu au o baza legala nu mai trebuie acordate in continuare", spune primul ministru.

"Toti bugetarii trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi si sporuri prevazute in lege, nu trebuie sa existe diferente", a subliniat premierul, adaugand ca va continua discutiile cu sindicatele, insa reformele trebuie sa mearga mai departe.