"Initiativa de a-l desemna pe Traian Basescu membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania nu a primit acordul Presedintelui sau al institutiei prezidentiale", se precizeaza intr-un comunicat de la Palatul Cotroceni. ˜Joi, HotNews.ro a scris ca reprezentanti ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania au declarat ca meritele presedintelui ar fi ca a asigurat Academiei un sediu pe cand era primar si ca, in calitate de sef al statului, a semnat legea prin care AOSR devine institutie bugetara. Reprezentantii aceleiasi institutii au spus si ca au primit acceptul Administratiei Prezidentiale, urmand ca presedintele sa stabileasca o data la care sa isi ridice titlul si sa tina un discurs.

Iata mai jos comunicatul de la Palatul Cotroceni:

Precizari ale Administratiei Prezidentiale cu privire la desemnarea presedintelui Traian Basescu ca membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania

Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania ca presedintele Traian Basescu sa devina membru de onoare, Administratia Prezidentiala precizeaza ca initiativa nu a primit acordul Presedintelui sau al institutiei prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu considera ca acordarea unui sediu si promulgarea unei legi sunt obligatii de serviciu care nu trebuie rasplatite cu titluri academice.

Presedintele multumeste membrilor AOSR pentru initiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR.