Camera Deputatilor va lua in discutie posibilitatea ca alegerile sa nu se mai desfasoare duminica, ci intr-o zi lucratoare. Aceasta propunere a fost facuta de PD-L si PNL, a anuntat, miercuri, presedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Daniel Buda.

"Sunt doua propuneri de modificare a legii cu privire la desfasurarea alegerilor parlamentare, prezidentiale sau locale. Este o propunere a PD-L de a se desfasura marti si una a liberalilor de a se desfasura in ziua de vineri. (...) Nu tinem neaparat la ziua de marti sau la ziua de vineri, este important, in opinia noastra, ca alegerile sa fie desfasurate intr-o zi lucratoare, tocmai pentru a stimula prezenta cetatenilor la vot', a explicat Daniel Buda, citat de Agerpres.

Deputatul a explicat ca exista o reglementare care prevede ca alegerile pentru Parlamentul European se pot desfasura numai in zilele de joi, vineri, sambata si duminica, deci nu si marti, ziua pe care democrat-liberalii au propus-o pentru desfasurarea alegerilor.

El a explicat ca PD-L a sustinut varianta cu ziua de marti, intrucat ziua de vineri ar putea fi folosita de oameni pentru a pleca intr-un week-end prelungit.

"Tocmai de aceea am propus initial ziua de marti si am fost de acord eventual cu o zi de joi pentru a evita un week-end prelungit, pentru ca romanul este, de regula, un om foarte inventiv, mai ales cand e vorba de zile libere", a afirmat deputatul PD-L.

Potrivit deputatului PD-L, persoanele care vor merge la vot vor fi scutite de la serviciu, pe baza unei dovezi ca si-au exercitat dreptul la vot.