Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis miercuri, 10 martie, presedintelui Senatului Romaniei, cererea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu, precizeaza un comunicat de la Ministerul Justitiei. Marti, DNA a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de sesizare a Senatului pentru a cere arestarea lui Voicu, acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Ministerul precizeaza ca cererea de arestare "a fost formulata in dosarul nr.310/P/2009, de Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei, in temeiul art.72 alin.2 din Constitutia Romaniei, si art.172 alin.6 din Regulamentul Senatului Romaniei.

Miercuri, Voicu a declarat ca "nu ma simt cu nimic vinovat de ceea ce mi se pune in sarcina".

Voicu a afirmat ca acuzatiile formulate de Directia Nationala Anticoruptie "sunt simple speculatii", adaugand ca este acuzat deoarece "l-a suparat pe presedintele Traian Basescu". "Acuzarea mea este o incercare de decredibilizare a PSD", a spus senatorul.

Catalin Voicu a mai afirmat ca le va cere colegilor din Comisa juridica "sa verifice legalitatea probelor" pe care le au procurorii, "sa vada cum au fost confectionate".

In acest caz mai sunt cercetati Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Cristian Jipa, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii i-au audiat pe oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.