Senatorul PNL Mircea Diaconu a votat din greseala impotriva ordinii de zi a plenului care nu continea solicitarea de revocare din functie a lui Mircea Geoana, adica invers decat restul liberalilor. Mircea Diaconu a marturisit, insa, ulterior ca a facut acest lucru "din greseala", dupa ce senatorul democrat-liberal Iulian Urban anuntase ca "Mircea Diaconu a votat alaturi de noi".

Mircea Diaconu a tinut, insa, sa lamureasca lucrurile, declarand ca a votat in acest fel "din greseala": "O greseala de deget", spune el.

  • "De dimineata, mi-am pus in cap un singur lucru: nu pentru ziua de astazi, pentru ca mi se pare o fortare fara seaman, aceasta piesa jucandu-se deja. Cred ca e a treia oara cand se joaca cu aceleasi replici. Sculandu-ma de dimineata in cap cu nu, la primul vot care a venit dupa o ora de tampenii spuse care mai de care, fireste am votat in gura mare nu. A fost o greseala de deget, atata tot. Lucru care ma enerveaza din ce in ce mai tare, pentru ca eu am vrut sa fiu in banca mea, linistit, civilizat. A fost o greseala de moment, o sa aiba din partea mea chiar ce merita: vorbe, vorbe", a afirmat senatorul liberal.