Blocaj legislativ la Senat: Geoana vrea sa-si pastreze scaunul de la Senat cu ajutorul Curtii Constitutionale. Senatorii puterii nu renunta la demers

de L. Parvu., A. Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 10 martie 2010, 10:12 Actualitate | Politic

Dupa cinci ore de scandal, senatorii PD-L, UDMR si independentii nu au reusit sa impuna pe ordinea de zi cererea de revocare din functie a lui Mircea Geoana. In sedinta de miercuri, Mircea Geoana a refuzat sa includa pe ordinea de zi solicitarea democrat-liberalilor privind revocarea sa din functie. In replica senatorii puterii au respins ordinea de zi a plenului care nu cuprindea cererea PDL  iar sedinta Senatului a fost suspendata. Geoana a anuntat ca va cere un punct de vedere Curtii Constitutionale. In schimb, senatorii puterii au declarat ca nu renunta la demers motivand ca medierea la Curtea Constitutionala nu este necesara.

Democrat-liberalii au solicitat, miercuri, introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a cererii de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei Camere. Chiar in debutul sedintei de plen, liderul grupului independentilor din Senat, Liviu Campanu, a cerut introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din functia de presedinte al Senatului a lui Mircea Geoana.

Solicitarea a fost facuta in plenul Senatului dupa ce marti Biroul Permanent a decis scoaterea de pe ordinea de zi a cererii PDL. Democrat-liberalii si-au mobilizat si oamenii pentru sedinta de plen, fiind prezenti inclusiv ministrii-senatori.

In urma solicitarii lui Campanu, presedintele Senatului, Mircea Geoana a dat cuvantul grupurilor parlamentare sa se pronunte de la tribuna Senatului pe aceasta solicitare.

Razboiul declaratilor pe procedura

Senatorii PSD si PNL au declarat neconstitutionala cererea PDL de revocare a presedintelui Senatului si i-au solicitat lui Mircea Geoana sa nu o supuna la vot.

Ioan Chelaru, senator PSD: "Suntem in urmatoarea situatie: unul dintre colegii nostri, senator cu toate drepturile, caci nu avem doua categorii de senatori, a cerut modificarea ordinii de zi si introducerea in temeiul articolului 85 a unui nou punct - revocarea presedintelui Senatului. Pentru ca o asemenea tema sa intre in discutie, ea trebuie sa indeplineasca niste conditii. Modificarea ordinii de zi se face pentru motive bine intemeiate si urgente. Nu aveti urgente in cele 46 de puncte de pe ordinea de zi, nu va intereseaza legea pensiilor, dar va intereseaza introducerea unui punct pentru revocarea presedintelui Senatului"

Puiu Hasotti, senator PNL: "Nu este obligatoriu ca cel care are presedintia tarii, primul-ministru, presedintele Camerei Deputatilor, sa detina si Senatul. Solicitarea PDL nu este nici constitutionala, nici regulamentara si, in numele grupului PNL, va solicit, domnule presedinte, sa nu o supuneti la vot".

Alexandru Peres, senator PD-L: "Daca invocati prevederea ca grupul parlamentar care l-a propus este cel care poate sa il revoce, sunteti in impas. Senatul este intr-o situatie in care trebuie sa constate, in urma deciziilor CC, ca jumatati de articol din Regulament sunt constitutionale si jumatate nu sunt.Va reamintesc domnule presedinte ca ati fost propus in functie nu numai de grupul Aliantei PSD+PC, ci si de cel al PD-L.  Ati incalcat in repetate randuri Regulamentul. Nu incalcati din nou Regulamentul si posibilitatea noastra, a majoritatii, de a ne exprima prin vot. Solicitarea noastra este perfect constitutionala"

In replica senatorul PNL Puiu Hasotti a strigat din sala "Sunteti in aer". Si senatorul PSD Ion Toma a intervenit la tribuna citind din stenograma sedintei din 2008 cand Geoana a fost ales presedinte al Senatului, demonstrand ca acesta a fost propus de grupul PSD+PC, iar PDL a aratat ca nu are candidat propriu.

Mircea Geoana: "S-a mai incercat o astfel de miscare acum cinci ani, cand s-a cerut revocarea lui Nicolae Vacaroiu din aceeasi functie. Curtea Constitutionala s-a pronuntat foarte clar: grupul parlamentar care a facut propunerea trebuie sa ceara revocarea. Sunt convins ca prezenta mea la sefia Senatului nu impiedica actul guvernarii, probabil impiedica ale lucruri, alte calcule"

Geoana refuza introducerea revocarii pe ordinea de zi

Dupa pozitiile reprezentantilor partidelor parlamentare, presedintele Senatului, Mircea Geoana a refuzat solicitarea PD-L.

"Curtea Constitutionala considera ca o configuratie politica trebuie sa-si pastreze logica pe durata intregului mandat si nu considera ca o majoritate conjuncturala reprezinta schimbarea presedintelui Senatului. Solicitarea de revocare este evident, indubitabil si clar ca lumina zilei neconstitutionala, neregulamentara si, deci, inadmisibila, drept urmare nu voi supune votului solicitarea de introducere a unui nou punct pe ordinea de zi".

Imediat dupa anunt, Geoana a suspus la vot ordinea de zi a plenului stabilita de Biroul Permanent. Senatorii PD-L, UDMR si reprezentantii independentilor au votat impotriva. Cu 69 de voturi impotriva si 52 de voturi pentru, ordinea de lucru a sedintei de plen a fost respinsa. Liderii PNL si PSD au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru a stabili o noua ordine de zi si a debloca sedinta.

Sedinta a fost suspendata pentru o pauza de 30 de minute, timp in care senatorii PD-L il acuza pe Geoana ca a facut abuz de putere.

Iulian Urban, senator PD-L: "Mircea Geoana a ajuns sa spuna ca Senatul este el. Am ajuns ca Senatul sa fie institutia lui - Mircea Geoana SRL. De aceea solicitam revocarea lui din functie. Este normal ca presedintele Senatului sa spuna ca nu supune la vot o propunere de modificare a ordinii de zi fiindca i se pare ca nu este constitutionala?

A ajuns sa fie si judecator, desi nu este nici macar jurist. Nu este normal! Mi se pare absurd ca noi, senatorii, sa fim redusi la statutul de simple marionete. Nu mai avem dreptul sa propunem nimic, sa cerem nimic, fiindca presedintele Senatului nu vrea sa dea curs niciunei cereri care nu este pe placul sau".

Potrivit Regulamentului Sentului, presedintele de sedinta este in conflict de interese doar atunci cand pe ordinea de zi a sedintei se discuta revocarea propriei persoane. Cum pe ordinea de zi nu a fost introdus un astfel de punct, in speta revocarea sa, Geoana nu a fost in conflict de interese. 

Potrivit surselor parlamentare, in pauza senatorii puterii PD-L, UDMR si Independentii au analizat si posibilitatea organizarii unei sedinte separate, intr-o alta sala a Senatului pentru a-l revoca pe Mircea Geoana din functie. Planul nu a fost pus in aplicare, parlamentarii puterii revenind in sala dupa terminarea pauzei de consultari.

Dupa pauza care a durat mai bine de o ora, senatorii s-au intors in sala si au reluat scandalul pe procedura. Reprezenantii PSD si PNL au solicitat suspendarea lucrarilor, motivand ca programul s-a incheiat

Pe de alta parte, liderul senatorilor PD-L, Traian Igas, a solicitat aprobarea unei noi ordini de zi care sa contina cele 46 de puncte propuse de Biroul Permanent, la care sa se adauge, la punctul 1, solicitarea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Geoana merge pe consultarea Curtii Constitutionale

Presedintele Senatului, Mircea Geoana a anuntat de la tribuna ca intentioneaza sa ceara un punct de vedere Curtii Constitutionale. Imediat dupa interventia sa, Geoana a sistat sedinta, declarand inchise lucrarile in plen de miercuri.

"Intentia si decizia mea este sa mergem catre Curtea Constitutionala si catre Comisia de regulament pentru a putea sa ne organizam mai bine si sa nu cream un spectacol care face rau prestigiului institutiei noastre si ne face rau ca oameni politici si ca cetateni', a afirmat Mircea Geoana, la finalul lucrarilor din plen. Este in afara legii, in afara Constitutiei. Decizia CCR este definitiva, irevocabila si care produce efecte legale, automate pentru noi toti', a declarat presedintele Senatului.

Totodata, Geoana a anuntat ca doreste ca la sedinta Biroului Permanent de saptamana viitoare Regulamentul sa fie actualizat in conformitate cu deciziile CCR.

"Vreau sa va reconfirm intentia mea de a solicita, in mod oficial, in cadrul Biroului Permanent de saptamana viitoare, actualizarea Regulamentului nostru cu multiplele decizii ale Curtii Constitutionale care au invalidat diverse puncte, pentru a putea avansa si pentru a intra in randul lumii. Nu vom putea, la nesfarsit, pe aceasta speta sau pe altele, sa putem sa invocam decizii ale Curtii si sa nu le putem introduce, asa cum avem obligatia, in Regulamentul nostru pentru a putea sa respectam deciziile obligatorii ale CCR"

Medierea conflictului de catre Curtea Constitutionala are un aspect favorabil pentru Mircea Geoana. Presedintele Senatului s-a intalnit marti cu presedintele Curtii Constitutionale. Surse parlamentare sustin ca Geoana, sfatuit de juristii partidului l-ar fi informat pe Vida ca va solicita CCR sa intervina sa medieze conflictul. De altfel, Geoana a recunoscut ca s-a intalnit cu Vida dar a declarat ca intalnirea a fost 'intamplatoare", pe holurile Parlamentului.

PD-L: Nu este necesara medierea Curtii

Dupa sedinta parlamentarii PDL, UDMR si senatorii independenti au anuntat ca nu renunta la demersul lor si vor duce "pana la capat" solicitarea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei Camere. Traian Igas sustine ca solicitarea senatorilor puterii are acoperirea constitutionala si nu mai este nevoie de medierea Curtii Constitutionale.

"Vom solicita in continuare Biroului Permanent al Senatului sa ia in discutie si sa introduca pe ordinea de zi solicitarea unui grup de 58 de semnatari si, daca urmariti votul de astazi, din Senat, nu sunt 58, de fapt sunt 69 care au fost prezenti azi aici, si ne vom duce pana la capat cu solicitarea noastra. Nu avem pentru ce sa apelam la Curtea Constitutionala in conditiile in care toata documentatia pe care noi am intocmit-o si pe care am depus-o la Biroul Permanent respecta atat Constitutia, cat si Regulamentul. Nu noi trebuie sa facem acest lucru", a declarat Igas.

Miza: controlul actualei puteri asupra Senatului

In cazul in care solicitarea de revocare a lui Mircea Geoana ar fi fost introdusa pe ordinea de zi, urmatorul pas ar fi fost supunerea acesteia la vot. In aceste conditii, Mircea Geoana ar fi avut mari sanse sa fie revocat pentru ca PDL, UDMR si minoritatile au 71 de senatori din cele 137 de mandate.

Miza preluarii functiei de presedinte al Senatului este controlul decizional asupra proiectelor de legi si ordonantelor propuse de catre Guvern. Cum PD-L, UDMR si independentii detin jumatate plus unul din numarul de mandate, proiectele de legi pot fi adoptate foarte usor in plen. In conducerea Senatului controlul il detine insa opozitia, fapt care blocheaza propunerile Guvernului.

Un alt aspect al inlaturarii lui Geoana este si intarirea pozitiei independentilor si modificarile la Regulamentul Senatului astfel incat, acestia sa-si pastreze functiile de la comisii pe care le-au detinut cand au avut apartenenta politica (PSD sau PNL).

De altfel, disputa revocarii a fost generata in sedinta de plen de saptamana trecuta cand Mircea Geoana, in calitatea de presedinte al Senatului, a refuzat de a supune votului solicitarea senatorilor independenti de a-si pastra locurile detinute in comisiile de specialitate.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

6597 vizualizari

 • -15 (47 voturi)    
  Baba PDL se piaptana ! (Miercuri, 10 martie 2010, 10:21)

  utug [anonim]

  Am votat pe Basescu. Tara piere si PDL se piaptana. Data viitoare nu voi mai vota o BABA ! O BABA rapace si proasta.
  • +20 (34 voturi)    
   Cat de consecvent esti?! (Miercuri, 10 martie 2010, 11:42)

   domino63 [anonim] i-a raspuns lui utug

   Tu ce crezi ca l/ar fi asteptat pe Basescu daca iesea prostanacul?
   Baba nu se piaptana. Uita/te la prostanac; il sapa ai lui. Si daca ai lui il ingroapa, ce ai vrea sa faca ceilalti?
   • -10 (26 voturi)    
    ? (Miercuri, 10 martie 2010, 12:32)

    utug [anonim] i-a raspuns lui domino63

    Totusi Geoana , pe care eu nu l-am votat, a fost votat de jumatate din electorat. A merge la curtea constitutionala este ... nu vreau sa spun ce. Si apoi cine ar trebui sa il inlocuiasca pe Geoana ?
    • +11 (21 voturi)    
     Ce sa spun? (Miercuri, 10 martie 2010, 12:49)

     domino63 [anonim] i-a raspuns lui utug

     Daca ar fi sa fiu direct, formularea mea ar fi foarte taioasa. Prefer sa spun ca cei care l/au votat au fost cei foarte usor de manipulat. Atata timp cat peste tot era geoala... ce ai fi vrut sa faca cei care judeca cu televizorul?
     Chiar crezi ca geoala este de neinlocuit?
     Ce merite are prostanacul?
     Sunt sute de parlamentari care i/ar putea lua locul. Chiar si pesedei si penelei. Acum, ca pedeleii ii vor pielea, era de asteptat. El ar fi fost "milos"? Ai vazut tu "rosu" caruia sa nu/i placa puterea? Mai ales cand e prost?
     Cum a fost cu suspendarea lui Basescu? A fost chiar asa de corecta?
     Si atunci, de ce sa nu/i fie aplicata legea talionului?
     Daca ar fi fost barbat, geoala, ar fi renuntat. Dar nu e si nici nu va fi vreodata. A fost doar unealta unora. Atat.
     • -4 (6 voturi)    
      Ha ha... (Miercuri, 10 martie 2010, 14:20)

      Gigi [anonim] i-a raspuns lui domino63

      ...deci daca te uiti la OTV si Taraf TV esti mai putin usor de manipulat?

      Hai sa ti-o zic direct: daca votezi de frica comunistilor, a securistilor, a mineriadelor, ca ia Voiculescu sarea si Vantu posta sau ca vin rusii adusi de Geoana [sic!] se cheama ca nu esti manipulat....

      Daca insa te uiti la realitatea de zi cu zi, la nivelul de trai, la economie, la criza, la sistemul de educatie, la sistemul medical la sistemul de justitie si incerci sa faci o analiza la rece mandatului prezidential pe ultimii 5 ani dar si a modelului de societate propus de seful statului esti manipulat?

      Tu crezi ca aia care se uita pe Antena 1 sau pe Realitatea TV cred ceea ce se spune acolo doar pentru ca sunt manipulati sau pentru ca se lovesc in viata de zi cu zi (o parte din) problemele respective (fara a-l face pe Basescu sau PD-ul neaparat vinovati). Iar vestea cea mai proasta e ca telespectatorii de la posturile astea sunt cei mai "spalati" ... electorat urban cu pregatire cel putin medie etc. Adica fix aia care in mod normal sunt mai putin usor de manipulat.

      Da ma rog...in opinia PDicilor daca esti badea Cartan si faci agricultura de subzistenta in fundu' satului nu stiu care sigur nu poti fi manipulat ...

      Cred ca am mai recomandat de cateva ori filmul "Frost/Nixon" ...a se vedea modul in care politicienii care comit greseli majore evita confruntarile cu jurnalistii seriosi si prefera sa mearga la televiziuni format "tabloid" unde pot povesti ei tot felul de aiureli care sa-i faca apreciati de public in timp ce evita orice intrebare / explicatie "incomoda".
     • +4 (6 voturi)    
      definiti notiunea de GRUP PARLAMENTAR (Miercuri, 10 martie 2010, 14:20)

      cris [anonim] i-a raspuns lui domino63

      Conform CCR presedintele senatului nu poate fi revocat decat de grupul parlamentare care l-a propus. Ce insemna grup parlamentar? Partid PSD sau alianta ad-hoc PSD-PNL-UDMR.
      Conform primei definiti legea constituie un abuz ca un om nu poate fi revocat din functie decat de grupul care l-a numit.
      In mediul privat un presedinte de consiliu administrativ poate fi revocat atunic cand nu mai detine majoritea. Corect?
      Daca presedintele senatului nu poate fi revocat atunci cand numai detine majoritea constituie un abuz strcurat in constitutie de clica politica ce a elaborat acest document si a fost votat de populati la pachet. Atunci cand singurul argument pentru votarea noii constitutii a fost "Armata nu mai este obligatorie"
      Asisteam prin urmare la o dictatura a clanurilor politice si nici- decum a presedintelui tarii
      • -2 (8 voturi)    
       Faptul ca o ... (Miercuri, 10 martie 2010, 14:43)

       Gigi [anonim] i-a raspuns lui cris

       ... lege e "stramba" nu inseamna ca trebuie incalcata ci imbunatatita. Plus ca si caracterul de "stramb" e subiectiv.

       Nu stiu de ce dar tare am vaga banuiala ca daca PNL si PSD reuseau sa-l convinga pe Basescu sa-l puna pe Iohannis (sau alta persoana) PM nu era imediata lor preocupare (in logica ta - o noua majoritate) sa o dea pe Anastase jos ... mai ales cand opinia CCR pe Constitutia existenta si care e OBLIGATORIE inclusiv pentru PD si TB in acest moment era clara.

       Asta e dictatura frate ... e bine cum vreau eu si nu cum zic regulile. Cine mai vrea exemplu de dictatura mai clar? Nemaipunand ca ii suspectez vag de o problema la "mansarda" pe PDici si pe TB. Basescianistilor, credeti ca detineti adevarul absolut?
       • +3 (7 voturi)    
        Nu confunda dictatura... (Miercuri, 10 martie 2010, 16:55)

        ddanescu [utilizator] i-a raspuns lui Gigi

        ... cu haosul legislativ iliescian. Nu e normal ca in momentul in care nu mai ai sustinerea majoritatii unui forum sa blochezi tentativa de a inlocuii liderul acelui forum. Geoana aduce mai mult a dictatura ascunzandu-se dupa niste reguli scrise cu bata ca sa-si mentina puterea care nu mai corespunde cu realitatea.
        • -3 (7 voturi)    
         Repet... (Miercuri, 10 martie 2010, 17:47)

         Gigi [anonim] i-a raspuns lui ddanescu

         ...detii adevarul absolut? Poate ca regulile alea au fost facute cu un scop asa sau poate chiar sunt gresite...cine stie? Pana una alta sunt reguli si gata ...

         In alta ordine de idei...cum Basescu s-a folosit de faptul ca termenul "consultare" e vag in legatura cu nominalizarea primului ministru si a nominalizat pe cine a vrut muschiu' lui la fel foloseste si Geoana decizia CCR. Enerveaza rau nu?

         O sa iasa Basescu zilele astea si o sa zica ... vedeti, de aia trebuie desfiintata o camera....ca prea se cearta astia (ignorarnd faptul ca scandalul e pornit de PD). Daca p'aia cu primul ministru a rezolvat-o in sensul ca nominalizeaza pe cine vrea el nu m-ar mira ca printre propunerile de "revizuire" a Constitutiei sa exista si "Presedintele numeste seful Camerei Deputatilor (si seful Senatului daca va mai fi cazul) dintre membrii acestor camere si ii poate revoca oricand si in orice conditii. Tatuc...frate! Asta ne trebuie.
         • +3 (7 voturi)    
          Flotari logice (Miercuri, 10 martie 2010, 18:08)

          ddanescu [utilizator] i-a raspuns lui Gigi

          Basescu numeste prim-ministrul. Se consulta, e vag, da, dar parlamentul are puterea sa nu investeasca alegerea lui Basescu. In cele din urma nu Basescu a investit pe Boc prim-ministru, ci PARLAMENTUL prin vot. Nu s-a intamplat nimic dictatorial aici. OK?

          Basescu si PDL nu actioneaza nedemocratic si dictatorial in ceea ce fac acum. Este exercitu legitim la care sunt indreptatiti prin numarul de parlamentari pe care i-au atras. Si chestia asta se intampla in toate parlamentele lumii.

          Geoana e nedemocratic si dictatorial pentru ca se intepeneste intr-o pozitie pe care nu o mai merita.

          OK?
       • +2 (2 voturi)    
        Raspuns lui Gigi (Joi, 11 martie 2010, 9:34)

        brad [anonim] i-a raspuns lui Gigi

        Domnule ,cam in toate postarile sumitale nu ai decat o obsesie:PD-L si Traian Basescu.Veau sa precizez ca nu sant fan al Presedintelui sau PD-L dar faptul ca sustii ca sub aceasta guvernare santem sub dictatura inseamna ca nu ai habar ce inseamna aceasta si ca ai fost nascut dupa '90.Daca nu ai trait in dictatura ar fi bine sa te abtii sa vorbesti despre ceva ce nu stii cum e.
 • -12 (32 voturi)    
  functii (Miercuri, 10 martie 2010, 10:27)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  Intrebam si ieri, intreb si astazi: ce motive argumentate rational pot invoca cei de la PD-L pentru cererea de revocare a dlui Mircea Geoana?

  Am citit cererea de revocare depusa la Biroul Permanent: domnilor, pe langa faptul ca e plina de greseli gramaticale si e tehnoredactata intr-un mod cu totul penibil, sfidand orice regula de alcatuire a unui document oficial, cererea respectiva nu este fundamentata.

  Practic, ea se bazeaza debil pe o omisiune a CCR de a elimina doua articole din Regulamentul Senatului care in mod vadit nu au logica per se (ele aveau logica conectate cu cele doua articole eliminate mai demult).

  Supararea PD-L-ului se bazeaza pe faptul ca senatorii independenti nu au acces la functii, iar Mircea Geoana nu a inlesnit acest demers al PD-L + grupul independentilor.

  Deci, intr-un cuvant: functii! Daca Mircea Geoana e revocat, PD-L si UDMR vor avea acces la functia de presedinte al Senatului. Deci, o functie.

  Apoi, senatorii independenti isi vor primi si ei functiile lor in comisii. Deci, alte functii.

  Nu spun ca e anormal ca puterea actuala sa nu aiba acces la functii, sa nu si le doreasca, dar de ce nu spun asta?! De ce nu afirma clar si raspicat ca doresc aceasta functie pentru ca detin puterea?!

  Atata batalie pentru putere si atat de putin impact au aceste confruntari pentru putere in viata de zi cu zi a romanilor... De exemplu, Bucurestiul are o retea de strazi si bulevarde jalnica (ganditi-va la Piata Charles de Gaule). Dar normal nu PD-L-ul e de vina, doar Sorin Oprescu e primar... Si, daca nu e pedelist, e rau.

  Pacat de acesti domni de la putere: atat de avizi de putere, dar uita ca, fiind in UE si avand principii democratice care guverneaza acest spatiu, niciodata nu vor fi totali. Haios, dar sunt niste Sisifi...
  • +17 (31 voturi)    
   ... (Miercuri, 10 martie 2010, 11:31)

   Valentin [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Dar cand a fost suspendat Basecu din ambitia lor prosteasca...ce fundamentare temeinica au avut????
   • -12 (28 voturi)    
    raspunsul tau spune totul despre voi (Miercuri, 10 martie 2010, 11:51)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Valentin

    daca voi ati facut o prostie de ce sa nu facem si noi una. e bun argumentul. probabil ca tot pe acelasi considerent l-ati votat iar pe marinar. daca am gresit o data de ce sa nu gresesc de doua ori
    • +8 (18 voturi)    
     basescu a fost votat de popor (Miercuri, 10 martie 2010, 12:48)

     Ghita [anonim] i-a raspuns lui adrian

     geoana a fost ales de o conjunctura politica care acum s-a schimbat, ce dracu e asa greu sa pricepi ? sa se duca sa tzopaie cu dragostea lui si cumnatu` daca au pierdut ca nastase la mal.
    • +1 (3 voturi)    
     Raspunsul tau nu spune nimic (Miercuri, 10 martie 2010, 14:27)

     marius [anonim] i-a raspuns lui adrian

     Aici e vorba de altceva. Exact cum spune domnul Ghita mai jos, Basescu a fost ales de popor in urma unor alegeri...mai mult sau mai putin corecte de ambele parti. Geoana a fost ales in functia de presedinte al Senatului in urma intelegerii de creare a unei majoritati parlamentare la acea vreme. A fost cadoul PD-L catre PSD, ca sa accepte ca postul de premier sa-i revina lui Boc. Cand ministrii PSD si-au dat demisia, Geoana de ce nu a renuntat? De ce nu a vrut sa fie solidar cu "suferinta" colegilor sai? Ceea ce face el acum este izbitor de asemanator (spre identic) cu incercarile cabinetului Boc I de a nu introduce pe ordinea de zi decizia de dizolvare a Guvernului. Geoana a pierdut tot, doar asta mai are si stie ca nu va primi ajutor din partea partidului. Daca se ajunge la vot, partidul nu-l va sustine, ii va da si lovitura decisiva. Aici nu este deloc incercarea disperata a PD-L sa scape de Geoana (el nu mai reprezinta un pericol pentru putere), este doar urmarea logica a acestui schimb de "generatii" din PSD. Mai bine s-ar retrage singur acum cat inca mai pare ca PD-L vrea sa-l dea jos si ar mai salva aparentele, peste maxim o saptamana il vor obliga prin diverse mijloace ai lui sa accepte introducerea pe ordinea de zi a respectivei decizii.
     P.S: Acum 4-5 luni urlau pe la televizor ca ei reprezinta majoritatea democratica aleasa de popor. Acum ce schimba datele problemei astfel incat sa nu mai accepte dictonul de mai sus?!
     • -1 (3 voturi)    
      n-ai inteles (Miercuri, 10 martie 2010, 15:33)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui marius

      eu ma refeream la postarea lui. nu daca e corect sau nu sa cada geoana. valentin sustine ca nu a fost motiv sa-l suspende pe boxescu (eu zic ca faptul ca i-a luat telefonul ziaristei - la fel cum face si becali - este un motiv foarte bun) si tot au facut-o si atunci de ce sa nu-l suspende si pe geoana. de unde se subintelege ca n-oau argumente dar daca s-a facut o greseala se mai poate face inca una
  • +15 (25 voturi)    
   revocare (Miercuri, 10 martie 2010, 12:04)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   am a ascultat zilele trecute la Realiatea TV pe d-na Olgutza de la PSD careia i se parea incredibil si fara nici un argument motivul pt care dl Geona ar trebui sa fie demis.

   Stau si ma imtreb: care a fost motivul pt care l-au demis pe Basescu din functia de presedinte?

   Adica omul da in vileag o fapta de coruptie (biletul) si tot el e demis, pe cand mangofazonul asta de Geoana faca legea in parlamentul romaniei, unde nici macar nu e majoritar PSD-ul si tot el e victima?

   Iar pt. astia care o tot trageti cu Basescu/PDL "partid unic", etc ca e din vina lor toate: get yourself a life! nu totul se invarte in jurul lor si nu ei sunt explicatia pt gafele, inconsecvent si prostia altora.
  • +9 (13 voturi)    
   Alianta PSD+PNL se zbate in van (Miercuri, 10 martie 2010, 12:46)

   eu [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Nu prietene, este mult mai simplu. Dar trebuie sa stii cum functioneaza Senatul. Voi incerca sa-ti explic, plecand de la prezumitia ca esti de buna credinta. Cu alte cuvinte, anomalia este generata de "diferenta de majoritati": in plen una, in Biroul Permanent alta. In plen PD-L+UDMR+Independenti=71, iar PSD+PNL=66. Total 137. In BP PD-L+UDMR=6, iar PSD+PNL=7, independenti=0. Total 13. Situatia asta face ca pe ordinea de zi la Senat sa nu poata intra decat ce vrea Alianta PSD+PNL. Adica, "astazi faceti ce vrem noi, chiar daca suntem mai putini". Iar asta nu-i democratie... Alianta asta PSD+PNL si-a facut-o cu mana ei atunci cand au hotarat sa-i elimine pe independenti din comisii, razbunandu-se astfel pentru faptul ca au plecat din PSD si PNL. Si uite ca e ca in viata: cine scoate sabia, de sabie va muri. Independentii o sa-i rupa gatul lui Geoana cu toata sustinerea indarjita a PNL membru de "vaza si paza" al Aliantei PSD+PNL. Nu mai pun la socoteala ca Geoana are si coltii lui Mitrea infipti in jugulara. Uita-te care a fost prezenta in plen si vei intelege.
   Apoi, neconstitutional zic unii? Ma scuzi, dar cei care cred asta citesc constitutia si regulamentul Senatului pe sarite, adica nu le convine faptul ca blocarea activitatii Senatului poate fi considerata abatere grava. E adevarat, este o blocare ca o "greseala fortata" de adversar din tenis. Dar tocmai asta e frumusetea democratiei: nu permite decat majoritatii (buna, rea) sa decida. Iar daca o majoritate parlamentara (Camera, Senat, reunite) a votat, VOTAT ramane. Poate fi demiterea Presedintelui, poate fi motiune de cenzura, poate fi declaratie de razboi la adresa rusilor (ha, ha, o gluma), ORICE, pentru ca... este constitutional. Punct.
   • -2 (6 voturi)    
    de-acord (Miercuri, 10 martie 2010, 12:56)

    contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui eu

    Gasesc ca explicatiile sunt valide si sunt de-acord cu ele. Pe scurt: neconcordante nereglementate, dezavantajoase pentru ambele tabere. Absurdul institutional specific Romaniei.

    Dar intreb: daca peste un an, Senatul Romaniei va avea parte de o alta majoritate, presedintele Senatului va trebui schimbat... pentru a exprima vocea majoritatii, a puterii?

    Sau pastram situatia unui echilibru putere-opozitie?

    Eu nu judec persoana Mircea Geoana, asta nu e treaba mea. Eu judec situatii. Situatia de fata nu se sustine juridic, moral si evaluativ. Nu competentele il dau afara pe dl Mircea Geoana, nu dl Traian Basescu il da afara pe dl Mircea Geoana, nu colegii de partid sau alti senatori il dau afara pe dl Mircea Geoana.

    Pe dl Mircea Geoana il dau afara intentiile neverbalizate ale celor interesati de functii si putere.

    P. S. Imi cer scuze pentru o postare de mai devreme in care am facut o confuzie cu privire la votul senatorilor. Retractez integral.
    • +4 (4 voturi)    
     Ba se sustine, prietene (Miercuri, 10 martie 2010, 15:48)

     eu [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

     Iarta-ma daca ti se pare ca sunt insistent. Nu tin sa am ultimul cuvant, dar te afli intr-o eroare. Prezenta in comisiile de specialitate parlamentare NU inseamna functii! Asta, apropos de situatia independentilor. Inseamna activitate legislativa si asta trebuie sa faca toti parlamentarii. Functii sunt doar cele de conducere ale comisiilor. Aaaa, ca PSD+PNL si-au dat seama ca au probleme cu votul din comisii (asta tine tot de activitate legislativa) si ca vor s-ai execute pe fostii colegi, intitulati acum tradatori, ca sa poata bloca diverse proiecte ale celor care reprezinta puterea, asta e permis? Da' sa te atingi de scaunul lu' Geoana nu e permis! Nu tine prietene. Pe logica si pe ratiune, nu tine. Pe lege, regulamente, proceduri si Constitutie, nu tine...
     Despre situatia echilibrului putere-opozitie, te rooog... Reflecteaza un pic la ce s-ar intampla daca Parlamentul ar fi votat demiterea Presedintelui si asta, Basescu, ar fi refuzat sa se supuna referendumului (pe motiv ca "puterea", care atunci avea o majoritate de vreo 322 de parlamentari, "vrea sa ocupe toate pozitiile de forta din stat"), s-ar fi baricadat in biroul de la Cotroceni si ar fi chemat armata sa-l apere - pe motiv de puci cum titreaza astia de la A3 si iRealii. Penibil.
    • +5 (5 voturi)    
     ce te faci cu obstructia? (Miercuri, 10 martie 2010, 15:50)

     naiv [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

     daca seful senatului refuza sa discute o problema, adica sa o puna pe ordinea de zi Bye Bye. Nu exista mijloc sa-l urnesti. Si nici sa-l revoci. Sa zicem ca e vorba de legile sigurantei nationale: nu vrea pres.Senatului, stau acolo pana se schimba legislatura. Ti se pare corect? Indiferent de numele sau si de partidul de la care provine!!!
   • -3 (7 voturi)    
    Iar daca o majoritate parlamentara (Camera, Senat, (Miercuri, 10 martie 2010, 13:28)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui eu

    Parca s-a votat o motiune de cenzura ca Boc sa nu mai fie prim ministru, si votat a ramas., adica avem pe boc prim ministru din nou. De ce ar respecta Geona senatul, cand Basescu nu l-a respectat? Ca zice-ti voi ca Geona e prost si Basescu a fauct ce e mai bine pt tara? Cata lume din tara asta spune ca Boc nu trebuie sa fie prim ministru si uite ca e ... Mai lasa-ma cu argumente democratice ca in tara asta numai democratie nu e.
    • +5 (5 voturi)    
     respectarea senatului (Miercuri, 10 martie 2010, 15:18)

     Adi [anonim] i-a raspuns lui Marius

     Basescu nu a putut face nimic atunci cand majoritatea parlamentara a hotarat sa-l suspende. Sigur ca mai apoi poporul a trebuit sa hotarasca prin referendum daca parlamentul are dreptate sau nu, pentru ca poporul l-a ales pe Basescu nu Parlamentul. In cazul lui Geoana insa, el a fost ales prin votul majoritatii senatorilor deci calea fireasca pentru revocarea sa din functie este tot votul in senat.
  • +6 (6 voturi)    
   eu inteleg asa (Miercuri, 10 martie 2010, 15:45)

   curios [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   ca daca presedintele Senatului nu vrea (putin intereseaza de ce) sa puna ceva pe ordinea de zi, nu se poate face NIMIC. Nu conteaza cum il cheama, nu conteaza de la ce partid ajunge sa NU VREA. Hai sa presupunem ca are un atac cerebral. Tot nu se poate face nimic!!!!! Iata deci ca avem o persoana care este deasupra legii. Repet nu conteaza de la ce partid!
  • +3 (5 voturi)    
   Idunno ... (Miercuri, 10 martie 2010, 20:58)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   ... poate am citit documente diferite. Am citit si eu documentul pe care l-a trimis PDL la CCR, si eu n-am gasit un numar exagerat de greseli gramaticale, si argumentatia mi s-a parut corecta si fundamentata.

   Concret, reclamatia nu se refera la moralitatea deciziilor lu' Geoana, ci la nerespectarea formala a regulamentului senatului. Ori constitutia spune foarte clar ca nerespectarea in mod repetat a prevederilor regulamentului e motiv de demitere.

   Acuma, io nu stiu sigur, da' mi se pare ca CCR va trebui sa-si contrazica o decizie anterioara - aia relativ la propunerea revocarii doar de catre grupul parlamentar care l-a propus. De ce zic asta: nu mi se pare admisibil si corect dpv legal ca o chestiune de procedura sa aibe prioritate fata de o prevedere a constitutiei. Mai exact, chiar daca dpv procedural grupul parlamentar al PSD ar trebui sa propuna revocarea, cata vreme sunt indeplinite conditiile de revocare in conformitate cu constitutia, daca grupul parlamentar al PSD nu vrea sa faca propunerea de revocare, din necesitatea repsectarii constitutiei trebuie admisa si o alta cale de pornire a procedurii de revocare. Altfel se cheama ca nu se respecta constitutia. Parerea mea.
 • +19 (27 voturi)    
  o sa cada (Miercuri, 10 martie 2010, 10:30)

  rochiri [utilizator]

  Eu cred ca va cadea Geoana!
  SI va cadea cu ajutorul PSD-ului ai lui vor sa il curete de tot!
 • +25 (31 voturi)    
  Ajutor pt Geoala (Miercuri, 10 martie 2010, 10:39)

  Geo Oana [anonim]

  In ajutorul sau, Geoala ar putea prezenta condica cu prezente, sa vada nemernicii care vor sa-l suspende ce mare greseala fac. Ce daca are prezenta doar 17%, absentele pot fi motivate foarte usor cu motive solide: vizita la Moscova, campanie electorala pe coclauri, somn alaturi de iubirea vietii lui, sedinta de colectare fonduri la partid etc. Vizita la nenea Vantu nu se pune, aia a fost la 1 noaptea, in afara orelor de program.
 • -17 (31 voturi)    
  BASESCU VREA SA INSTAUREZE DICTATURA (Miercuri, 10 martie 2010, 10:46)

  Tony [anonim]

  Se incearca punerea sub presiune a PSD, inaintea Consiliului National. Basescu doreste scandal pe cazurile Voicu si pe tema presedintiei Senatului, pentru ca dupa ce nu i-a iesit realegerea lui Geoana il va durea ficatul sa il vada reales pe Adrian Nastase in fruntea Consiliului National. Practic, intentia lui de a destructura PSD prin interpusi a fost combatuta.
  • +13 (23 voturi)    
   Decat dictatura mocnita a psd...prefer una (Miercuri, 10 martie 2010, 11:31)

   romanasu' [anonim] i-a raspuns lui Tony

   Toni... daca habar nu ai de de inseamna dictatura te indrum catre tovarasu' Ilici ca iti va explica el ce inseamna dominare si presiune, sau formarea unui sitem de valori de ex sofer=>general de serviciu !

   Asa ca eu vreau mai mult, il vreau pe Vlad Tepes ... ai auzit de el?

   alfel acolitii vor deservi neconditionat orice oportunitate pentru functii si bani gramada...chiar daca vand poporul oricui...

   Ai si tu actiuni aici?
   • -7 (15 voturi)    
    Hai sa-ti... (Miercuri, 10 martie 2010, 12:27)

    Gigi [anonim] i-a raspuns lui romanasu'

    ...dau un exemplu "proxim". Rusia! E cea mai pura dictatura in acest moment insa impachetata in "democratie" pentru naivii ca tine care nu inteleg (sau se fac ca nu inteleg) ca esenta dictaturii este controlul institutional absolut ("mai vin la TVR cand nu va fi Sassu...da cin' sa fie dom' Basescu?") si nu formele de manifestare exterioara ... Si oricum formele de manifestare exterioara se pot modifica (inrautatii) in timp. Toate dictaturile au inceput pe un val de popularitate si nationalism si au terminat prost.
   • -3 (7 voturi)    
    Iti mai dau un exemplu (Miercuri, 10 martie 2010, 13:31)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui romanasu'

    Un procuror din Constanta a ajuns in asa un penibil de slugarnicie incat incearca sa faca un dosar penal dintr-o parada de moda :-)).

    Doar ca vrea zeus
  • +13 (19 voturi)    
   mai terminati cu dictatura (Miercuri, 10 martie 2010, 11:34)

   rochiri [utilizator] i-a raspuns lui Tony

   Ma voi astia cu dictatura in sus dictatura in jos .
   Am o intrebare : In UE ce dictaturi mai sunt?
   Nu stiu daca ti minte dar in Austria acum cativa ani a iesit extrama dreapta , in o luna austria era izolata .
   Guvernul si-a dat demisia si au fost din nou alegeri.
   Deci suntem in UE si nu noi romani decidem viitorul mai vine si de afara anumite lucruri.
   Plus ca eu cred ca UE e cu ochii pe noi cat cepele dupa ce a vazut ce a patit Grecia.
   Asa ca nu cred ca eu daca zici Jos Basescu de vor aresta.
   Din ce vad eu sunt cam multe discutii aiura si prea putine despre probleme reale ale Romaniei.
  • +16 (24 voturi)    
   paranoia cu obsesia Basescu (Miercuri, 10 martie 2010, 11:38)

   mary [anonim] i-a raspuns lui Tony

   si pentru iarna care nu se mai termina tot Basescu e vinovat;
   si pentru cutremurele care lovesc continentele tot el;
   pentru arestarea mafiotilor si hotilor si sefilor de clanuri tot Basescu
   si pentru paranoia din capul tau tot el.
   • -2 (6 voturi)    
    Si pt (Miercuri, 10 martie 2010, 13:33)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui mary

    Casa lui fiica-sa nearestata tot Basescu e vinovat,
    Pt Videanu si Berceanu tot Basescu e vinovat,
    Pt Ritzi tot Basescu e vinovat
    Pt frate-su tot Basescu e vinovat
    ETC...
    • +2 (2 voturi)    
     aberezi! (Miercuri, 10 martie 2010, 14:45)

     Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui Marius

     daca dai argumente, da argumente pertinente si adevarate...
     cu casa lui fi-sa nu stiu, nu comentez
     cu Videanu si Berceanu..poate..ai dreptate,
     Ritzi este cercetata si CRED ca este singurul ministru de dupa revolutie cercetat penal cand partidul ei este inca la putere,
     Iar cu fra-su ai dat cu mucii in fasole! faza aia a fost demontata, cu poze, cu procese verbale, cu ce vrei tu, domnul SRS a zis ca vine intr-o saptamana cu dovezi noi, si ghici ce?!...de atunci cred ca au trecut mai bine de 6 luni!
 • +3 (7 voturi)    
  Pretul imunitatii absolute (Miercuri, 10 martie 2010, 11:06)

  cheguevara [anonim]

  Imunitatea parlamentara a reprezentat de peste 20 de ani tinta suprema a fiecarui ales. De aici, toate celelalte decurg de la sine: privilegii, influenta, acces la resursele publice. Exista, de altfel, doua tipuri de imunitate. Una conferita de Putere, alta - mult mai firava - care decurge din statutul de reprezentant al unui partid de opozitie. Prima este infinit mai tentanta, iar valul de migratori politici din aceste zile sta marturie in acest sens. La noi, mai ales la nivel politic, totul se negociaza. Totul are un pret. Mai mare sau mai mic, in functie de cerere si oferta. Nimic nu pare imposibil in spatele usilor ferecate ale compromisurilor. Teoria imunitatii a fost, insa, extinsa dincolo de orice granita a decentei. A fost pervertita in modul cel mai abject. Nu mai poate fi vorba de imunitate doar in cazul unor declaratii facute la adresa adversarilor politici. Daca faci parte din arcul Puterii devii imun in fata legii, chiar daca uneori “petardele” aceleiasi Puteri incearca sa arate ca nici macar alesii PD-L nu sunt mai presus de lege. In realitate, Justitia nu te poate atinge, firmele apropiatilor sunt sustinute prin afaceri profitabile cu statul, iti poti numi clientela in functii-cheie din administratia locala. [...]

  http://gandeste.org/politica/pretul-imunitatii-absolute/9505
 • -5 (13 voturi)    
  surprize, s/ (Miercuri, 10 martie 2010, 11:27)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  Cum asa? Senatorii au votat in felul acesta? Dar cum e posibil? Nu e drept, nu e corect, dar e TRADARE! Cativa PEDELISTI AU TRADAT.

  Puterea actuala are 71 de voturi in Senat, iar PSD-PC + PNL au doar 66 de voturi. Matematica e categorica, la fel si penibilul pedelistilor.(editat de HotNews.ro)
  • +4 (8 voturi)    
   rau e sa fii si ... (Miercuri, 10 martie 2010, 12:45)

   io [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   ma, tu stii sa citesti?
   BP a stabilit ieri ordinea de zi pentru azi, refuzind sa discute cererea de revocare a lui Geoana.
   Azi, PDL a cerut introducerea pe ordinea de zi a votarii in plen a revocarii.
   Geoana a refuzat sa modifice ordinea de zi dupa ce a dat cuvintul grupurilor parlamentare.
   Deci nu s-a votat aici.
   Abia in urma refuzului lui Geoana, s-a trecut la votarea ordinii de zi, cea stabilita ieri in BP.
   Si asta a picat la vot, pentru ca PDL+UDMR+independenti au majoritate si au votat impotriva ordinii de zi.
   Iaca si blocajul de care se vorbeste in titlu:
   in BP PSD+PNL are majoritate in urma eliminarii independentilor, deci pot stabili ordinea de zi, in schimb in plen nu mai au acea majoritate si deci la vot ordinea de zi pica.
   in felul asta, vom vedea urmatoarea sedinta a Senatului la Pastele Cailor.
  • -1 (3 voturi)    
   ? (Miercuri, 10 martie 2010, 13:06)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   de pe ce planeta vi?
 • +10 (14 voturi)    
  Vrrreau sa fiu prrresedinte.Va rrrrog. (Miercuri, 10 martie 2010, 11:47)

  nicu68 [utilizator]

  Cu cât cazi mai jos, cu atât te doare mai puţin fiindcă devii nesimţit.
  Propun ca in DEX la cuvantul ratat sa se puna o poza cu Geoana topaind.
 • +8 (12 voturi)    
  Geoana e o femeie ? (Miercuri, 10 martie 2010, 11:48)

  Margareta Costea [anonim]

  Un barbat ar accepta sa paraseasca acea functie daca a pierdut tot ce se putea pierde : presedentie , sefia partidului .

  Geoana e o femeie care se tine cu dintii de scaun .

  Un frustrat , din fericire pentru el si nefericire pentru noi , nu e singurul .
  • +3 (5 voturi)    
   aici a gresit basescu (Miercuri, 10 martie 2010, 12:51)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui Margareta Costea

   ca l-a dat exemplu pe nasty ady drept femeie si nu pe geoana. ala macar cand a pierdut presedintia nu a contestat, cand a pierdut camera deputatilor s-a dat la o parte. geoana asta e atat de idiot incat chiar crede ca e lapusneanu, in timp ce papusarii ce l-au pus acolo s-au dezis de el.
  • -1 (5 voturi)    
   Si Basescu (Miercuri, 10 martie 2010, 13:34)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui Margareta Costea

   Ce a fost, cand a zis ca isi da demisia in 5 min, si apoi s-a facut ca uita.
 • +2 (4 voturi)    
  refuz (Miercuri, 10 martie 2010, 11:54)

  k7 [anonim]

  .....roata morii se invarteste......
 • +10 (14 voturi)    
  obiectivitate (Miercuri, 10 martie 2010, 11:56)

  mary [anonim]

  Ma intreb : cum este corect ? Partidul care este la guvernare, sa aiba toate parghiile, pentru asi pune in practica programul de guvernare, fara ca opozitia sa puna tot timpul bete in roate, sau , cum este acum, si asa cum am mai vazut, din considerente politice se boicoteaza orice initiativa a guvernului, sau a parlamentului, pentru ca opozitia are rolul numai sa demonstreze electoratului ca puterea este incompetenta si el, electoratul trebuie sa-i voteze pe ei, cei care detin toata materia cenusie a natiei. Eu asta vad, nimic altceva.
  Nimeni nu zice nimic de perioada 200-2004, cand PSD avea toate functiile. Nu mai era partid stat, nu era Iliescu dictator si chiar s-a spus ca lucrurile au mers bine in economie cata vreme a fost Nastase prim-ministru.Poate unul din motive a fost si acesta : era liniste si puteau conduce tara fara atata scandal si denigrare.
  Putem fi putin obiectivi ?
  • +1 (3 voturi)    
   corect (Miercuri, 10 martie 2010, 12:52)

   Danny_craiova [utilizator] i-a raspuns lui mary

   Mi-ai luat vorba din "tastatura"....Asa inteleg ei sa faca opozitie..decat sa bage nuiaua printre gard si sa blocheze toate proiectele puterii.Sunt ei la putere lasa-i sa adopte legile si daca nu este bine ce fac la urmatoarele alegeri s-a dus cu ei............In alta ordine de idei unde o fi dictatura????Doar vorbe aruncate aiurea!!!Ce democratie este la noi cand un singur om(presedintele senatului) refuza sa supuna la vot???VOTUL ESTE ESENTA DEMOCRATIEI!!!!Aici cine este dictatorul??
   • 0 (0 voturi)    
    Chiar au proiecte? (Miercuri, 10 martie 2010, 19:49)

    ioana [anonim] i-a raspuns lui Danny_craiova

    Cred ca glumiti ! Eu chiar nu am auzit de proiecte, am auzit doar de ABERATII SI PROSTII.Nu stiu ce sa mai cred.NIMIC PENTRU TARA ????TOTUL PENTRU EI ! Asa a fost si probabil asa ar fi fost si cu altii la GUVERNARE.
  • 0 (2 voturi)    
   Pai ca sa continui rationamentul (Miercuri, 10 martie 2010, 14:12)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui mary

   1. De ce ne trebuie opozitie in parlament. Pot sa spuna ce e rau si de acasa, prin declaratii de presa. Nu mai bine trimitem opozitia acasa, daca tot ceilalti au toata puterea ?

   2. O ba da au zis de perioada 200-2004 la vot. Pot sa pariez cu tine, ca daca PDL ia toata puterea si nu va mai avea pe cine da vina, in 2012 va pierde alegerile. E garantat, mai ales cu criza asta, si cu competenta lui boc.
   • +1 (3 voturi)    
    drept la replica (Miercuri, 10 martie 2010, 14:29)

    mary [anonim] i-a raspuns lui Marius

    .Eu cred ca opozitia este buna , dar numai daca este constructiva si nu calca in picioare si ce este bun.Deci, datoria ei este sa atraga atentia guvernantilor atunci cand gresesc .
    In momentul de fata opozitia este un fel de "Gica contra", care spune nu la orice. Ti se pare productiva o astfel de pozitie ?
    2. Daca este sa fim corecti cu istoria, PSD nu a pierdut alegerile in 2004; Traian Basescu a castigat alegerile si a facut alianta , indecenta cu PUR (PC) , ca sa aiba o majoritate si sa faca un guvern.
    3.Daca actuala putere este incompetenta, las-o macar sa demonstreze acest lucru si sa piarda la urmatoarele alegeri. Deocamdata din 2009, 9 luni a fost blocata de PSD, dupa 9 luni a fost demis guvernul pana in decembrie. Acum,despre ce vorbim: despre 2 luni si jumatate. Si sunt cei mai prosti, cei mai incompetenti, totul este un dezastru.Ti se pare corect ?
    Despre asta vorbeam mai sus.
  • 0 (0 voturi)    
   AFERIM! (Miercuri, 10 martie 2010, 16:02)

   meticulos [anonim] i-a raspuns lui mary

   cineva cu picioarele pe pamant. Dar opozitia-catar care nu accepta nimic ca sa nu acorde "galoane" puterii are vreun sens?
 • -4 (8 voturi)    
  psdii nu sunt tampiti (Miercuri, 10 martie 2010, 12:03)

  cristi [anonim]

  daca geoana cade, nu mai pupa in veci psd functia lui. deci psd o sa il sustina pana in panzele albe. cu cat folos, o sa vedem.
  • 0 (2 voturi)    
   Crezi? (Miercuri, 10 martie 2010, 14:29)

   Sarsaila [anonim] i-a raspuns lui cristi

   Iar au ajuns sa il sustina pe Geoana?... De cite ori trebuie sa pierzi pe mina lui ca sa fii considerat timpit?... Aici e marea lucrare a lui Base! D-aia imi place mie da el, ca le-a gasit punctul slab astora si ii joaca pina se alege praful de ei, doar pentru ca nu are nici unul curaj sa renunte... Si nu inteleg ca de fiecare data cind Basescu arunca o nada, capcana e in alta parte. Dar lacomiaaaa...
   Sa urmarim mai atent cazul Voicu.. am asa o senzatie ca toate firele duc la Geoanaaaa.... Oricum, va recomand sa nu mai fiti asa inversunati, toti sint o apa si un pamint, uitati-va si distrati-va! Mai sint multe de vazut cred...
   • 0 (0 voturi)    
    E, poftim pocinog! (Miercuri, 10 martie 2010, 17:24)

    Sarsaila [anonim] i-a raspuns lui Sarsaila

    Ce situatie, dom'le!
 • +5 (11 voturi)    
  Se spune ca... (Miercuri, 10 martie 2010, 12:05)

  Cristi [anonim]

  De ceea ce ti-e frica nu scapi. Se pare, insa, ca prostanacul nu cunoaste zicala asta. Cine ii tine spatele lui Geoana???? Bunii lui prieteni din PNL. Insa inutil. Geoana va zbura de la sefia senatului. Oricum, individul nu merita aceasta a doua demnitate in statul roman. Mai ales dupa cele trei vizite secrete pe care acest tradator ordinar le-a facut anul trecut la Moscova.
 • -3 (7 voturi)    
  toti is la fel!!! (Miercuri, 10 martie 2010, 12:14)

  resita31 [utilizator]

  toti sunt la fel de ahtiati dupa functii... in politica conteaza numai cine ia deciziile. eu cred ca si boc daca se afla in opozitie, iar geoana seful guvernului, ar fi refuzat sa treaca in ordinea pe zi solicitarea psd-ului de revocare a dumnealui din functia pe care ar fi detinut-o pe criterii politice... toti is la fel!!!
  datorita distputelor lor politice si mai nou si personale, au uitat sa lupte pt stimularea economiei Romaniei ... e mai simplu sa faci concederi... la urma urmei e o.k., sa faca concedieri, dar cu restul, MAJORITATEA romanilor, cum ii stimuleaza sa poata avea locuri de munca ca poata achizitiona o locuinta si sa poata pune mancarea pe masa copiilor acum ca suntem in mileniul 3 ??!!
 • -4 (10 voturi)    
  Cate eforturi... (Miercuri, 10 martie 2010, 12:22)

  Gigi [anonim]

  ... din partea PDistilor. Demne de o cauza mai buna ... noroc ca poporul vede si va sanctiona la rundele urmatoare de alegeri. Lipsa de preocupare pentru problemele reale ale populatiei si micile reglari de conturi in stil mafiot.

  Ma gandesc daca reusesc sa-l dea jos pe Geoana si sa numeasca pe altcineva (care sigur nu va fi de la PSD) si merge Geoana si da in judecata statul pentru abuz ... proces pe care il va castiga lejer ... vom avea doi presedinti de Senat? La fel cum avem 2-3 directori pe acelasi post in deconcentrate? Destepti astia de la PD ...
 • -3 (9 voturi)    
  propuneri legislative (Miercuri, 10 martie 2010, 12:38)

  marius [anonim]

  As avea un set de propuneri pentru care exista majoritate in senat si camera:
  1. Reducerea parlamentului la 300 membrii prin eliminarea celor din opozitie.
  2. Mandate pe viata pentru cei 300 ramasi, plus ministrii, prefecti, etc
  3. Declararea datoriilor catre FMI si BM nerambursabile.
  4.Inlocuireia tuturor primarilor ce nu sunt din partidul la putere cu unul dintre viceprimarii puterii
  Probabil ca niste carcotasi ar putea declara ilegale aceste propuneri, dar daca se trec pe ordinea de zi si se voteaza de majoritate, nu cred ca va fi vreo problema legala.
  • +1 (5 voturi)    
   De acord (Miercuri, 10 martie 2010, 13:20)

   Costache2009 [utilizator] i-a raspuns lui marius

   Nu ar strica insa, pentru a nu mai pierde timpul cu mofturi constitutionale si chichite democratice si pentru a-l satisface plenar pe presedintele tarii maneliste, sa se includa in setul de propuneri si urmatoarele puncte:
   - abolirea Constitutiei marsave, prin care a fost suspendat superpresedintele romanilor de pretutindeni
   - scoaterea in afara legii a tuturor partidelor si organizatiilor ai caror membri nu-l aduleaza pe superpresedintele in functie
   - pedeapsa cu inchisoarea pe viata a celor care au obraznicia sa critice orice spune si face superpresedintele in functie, membrii familiei lui, membrii partidului "de suflet" al superpresedintelui
   - fuzionarea prin absorbtie a UDMR si "Partidului independentilor" cu partidul "de suflet" al superpresedintelui
 • +4 (10 voturi)    
  Ce ar putea face? (Miercuri, 10 martie 2010, 12:45)

  Ag [anonim]

  Sa se faca de ras pana la capat....
  Daca dl Geoana, ar avea bun simt, ar trebui sa se infurie si sa plece de buna voie. S-o ceara el in mod expres. Pentru oameni ca el si sotia sa, diploma de de licenta a fost obtinuta formal. Sa fie o diploma, dupa modelul comunist. Dar iata ca cine nu stie o meserie nu stie nici politica.
  • 0 (6 voturi)    
   Cu respect... (Miercuri, 10 martie 2010, 13:36)

   Costache2009 [utilizator] i-a raspuns lui Ag

   ... mai mult sau mai putin, iti atrag atentia ca Geoana este absolvent de 2 facultati prestigioase - Politehnica si Drept, sotia lui este absolventa de Arhitectura, unde nu se intra prea usor, daca aveai deficiente la "mansarda"... Iar conitele Ridzi-Pitzi, Anastase, Boagiu, Udrea etc au exclusiv diplome "capitaliste", de la "renumite" facultati private de prin urbele Galati, Petrosani. Nu mai comentez nimicuta despre "piata" lucrarilor de licenta si procentul cu totul nesemnificativ de indivizi de la "private" care sunt capabili sa-si scrie singuri lucrarile de licenta...
   • +2 (2 voturi)    
    Am si eu un raspuns (Miercuri, 10 martie 2010, 14:08)

    Ag [anonim] i-a raspuns lui Costache2009

    Intrebare: dece nu au profesat niciodata? Nici inginerul si nici "arhitecta"? (Asta se cheama ca au luat locul altora mai potriviti pentru aceste meserii. Ar fi mai multe de spus.)
    Stiai ca securistii erau in general racolati din productie,.. si apoi faceau toti, pe banda rulanta, dreptul la fara frecventa? Cat despre Ridzi & comp, facultatile private de acum, CV-urile contrafacute sau "umflate" nu te contrazic.
    Discutia ar fi de evitat daca persoanele in cauza ar avea putina onoare, rusine, mai pe romaneste.
    • +1 (3 voturi)    
     Pai, tocmai, ca... (Miercuri, 10 martie 2010, 15:00)

     Costache2009 [utilizator] i-a raspuns lui Ag

     ... au "profesat", ca si mine, de altfel, ca suntem din "generatia sacrificata" pe "altarul" anticomunismului si antisecurismului de moda noua, generatia celor in jur de 30 de ani la momentul "decembrie '89"! Numai ca au "profesat" in "ograda" de atunci, a statului, ca nu existau firme private sau multinationale, remember? Te mai contrazic cu ceva, amice: cadrele din secu' erau racolate, in general, inca din primii doi ani de facultate, nu erau lasate sa se chinuie pe santierele patriei sau in fabricile si uzinele poporului. Dupa un stagiu de informator "de succes" printre colegii de facultate, tovarasii cu pricina deveneau cadrele de nadejde ale PCR si Secu' (bratul de fier al PCR, legatura indisolubila dintre Partid si popor, cei mai buni fii ai poporului, bla bla bla...), recompensati cu posturi si plimbari lucrative (profitabile) in cele strainataturi si cu acces nelimitat la valuta forte.
     Probabil ca esti prea tinerel, nu cunosti realitatile de ieri si de alaltaieri, ci doar realitatea care-i convine Lui, Maretului Conducator...
   • 0 (4 voturi)    
    tot cu respect (Miercuri, 10 martie 2010, 14:13)

    mar [anonim] i-a raspuns lui Costache2009

    te informez ca pile au fost folosite si in epoca apusa.
    Sa stii ca am terminat facultatea in anul 1990 si am avut ceva "nulitati" in an, care erau/au fost sprijinite fara remuscare si la examene si la repartitie.
    Iar Holograma&Mihaela dragostea mea au zilele numarate. Oare acest personaj trist mai poate fi numarul 2 in stat, in conditiile in care nici ptr. PSD nu a mai prezentat o garantie?
    Care sunt meritele lui ca Presedinte al Senatului? Faptul ca a ales o vizita privata la Moscova in plina criza guvernamentala? Nu mai spun de vizitele anterioare!!
    Sau ca a folosit SPA "Vantul" pentru relaxare, il recomanda ca Presedinte al Senatului!!!
   • +1 (3 voturi)    
    Parca... (Miercuri, 10 martie 2010, 14:29)

    Gigi [anonim] i-a raspuns lui Costache2009

    ...Udrea era chiar lector sau conferentiar la Spiru Haret....te pui cu "somitatile" din PD :))
 • +1 (7 voturi)    
  PSD partid de stanga. (Miercuri, 10 martie 2010, 13:23)

  mircea [anonim]

  Vreau sa vad in PSD un partid de stanga.Daca este in opozitie,sa fie in opozitie.Dupa alegerea lui Ponta,am crezut ca PSD va avea un discurs civilizat,terminand cu prostiile gen persecutati de Basescu.In realitate cativa excroci de la PNL si PSD persecuta Romania.Geoana,cu declaratiile aiurite pe teme paranormale si vrajitoresti a facut de ras PSD si Romania si merita sa fie schimbat.Bunica-mea cred ca era mai lucida si mai buna de presedinte de senat.Daca Ponta vrea sa faca din PSD un partid ridicol,sa insiste si sa-l mentina pe Geoana.
  • +2 (4 voturi)    
   Cam tirziu....:) (Miercuri, 10 martie 2010, 14:35)

   Sarsaila [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Basescu e deja dictator, nu vezi? Nu simti o privire in ceafa in ultima vreme?
 • +1 (7 voturi)    
  blocaj (Miercuri, 10 martie 2010, 13:51)

  dan2 [anonim]

  Parca in regulamentul senatului scrie undeva ca presedintele senatului nu poate conduce sedintele unde se discuta revocarea sa. Uite ca poate...
  Este cel putin curios ca nr. 1 in stat poate fi suspendat de parlament indiferent ce zice CC dar nr. 2 este lipit de scaun indiferent ce incalca: asa zice CC...
  Presedintele poate dizolva parlamentul daca acesta nu este in stare sa voteze un guvern. Dar un parlament blocat cine il deblocheaza? CC, presedintele, alegatorii?
 • +1 (5 voturi)    
  Geoana (Miercuri, 10 martie 2010, 14:11)

  elis [anonim]

  cinstit si normal ar fi fost ca atunci cand au parasit guvernul sa predea si functia de sef al senatului dar psd se tine agatat de un fir de ata sa vedem ce vor face la alegeri daca apare un partid nou de aceeiasi culoare cu ei.
 • +1 (5 voturi)    
  GIOANNAAA (Miercuri, 10 martie 2010, 15:02)

  MIHAIELA [anonim]

  bai PROSTANACULE,

  Ce tot acuzi, tu tot nu ai inteles ca majoritatea romanilor nu au votat cu tine !? Du-te, numai du-te o data ca esti tot mai inutil si pt. PSD. Toti cei ce iti vor debarcarea sunt in perfect acord cu populatia. Tu nu !
  Asa ca : ADIO ! defrinitiv
 • 0 (2 voturi)    
  Parlamentul nebunilor! (Miercuri, 10 martie 2010, 15:26)

  stefan [anonim]

  Parodie dupa Saptamana Nebunilor (alta facaturo ordinara - plagiat) de Eugen Barbu.
  In general, cind o instanta suprema se pronunta pe un subiect, aceasta devine directiva pentru viitor si restul instantelor in spete similare tin cont de ea.
  In Ro, se trezesc unii sa mai ceara o data parerea.
  Ca nespecialist in drept as spune ca normal Instanta trebuia sa-si fi declinat competenta si prima oara, pentru ca e vorba de un regulament, nu o lege.
  Adica ne-am adunat o gasca, stabilim un regulament de comportare, cadem de acord si miine vine unul si zice canu mai vrem nu stiu ce. SI in loc sa schimbam regulamentul sau sa plece din gasca se contesta la judecatorie. Evident, e un pic exagerat.
  Problema nu e sefia senatului, ci pozitia virtuala de "al doilea om in stat" si functia de membru in CSAT.
  Asa ca noua Constitutie ar trebui sa instituie functia de vicepresedinte.
  Si la fel de logic (logica mea) e ca CSAT si Senat 2 linii paralele.
 • -2 (4 voturi)    
  MAJORITATE (Miercuri, 10 martie 2010, 15:33)

  titirica [utilizator]

  ma intreb si eu cand functioneaza legea majoritatii in tara asta???

  vad caum ca PDL tot se agara de legea majoritatii...dar uita ca acum cateva lunii o majoritata consfintita in parlament, TOT PRIN VOT, a dat jos un guvern si a propus alta structura parlamentara si alt prim ministru... iar PDL s-a facut ca ploua in frunte cu tot cu base...deci ceva de genul " mai lasati-ma in pace cu majoritatea voastra ca nu imi convine"...

  deci...mi se par penibili pdleii astia...si in general jumatatile astea de masura...

  ca sa nu mai vorbesc de lipsa de pregatire a oamenilor...habar nu au ce vorbesc dar iau toti cuvantul...
  • 0 (2 voturi)    
   /sigh... (Miercuri, 10 martie 2010, 15:57)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   primul ministru este propus de presedinte...si validat sau nu de parlament...in ordinea asta!

   nu stiu daca acum este neconstitutionala propunerea PDL, dar nu stiu de ce tipa acum Geoana: "neconstitutionalitate, neconstitutionalitate!!!", cand el si ai lui sunt mari maestri in asa ceva!

   http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6434603-mircea-geoana-modificam-legea-organizare-guvernului-pentru-guvern-interimar-poata-face-bugetul.htm

   In orice caz..daca este neconstitutionala..trebuie rezolvata legal problema!!
   M-am saturat cum alesii nostri de orice culoare calca in picioare constitutia tarii si nu patesc nimic!
 • +1 (3 voturi)    
  argumentul lui Geoana este slab (Miercuri, 10 martie 2010, 16:02)

  daniel [anonim]

  Deci, doar cei care au propus persoana respectiva pot decide schimbarea sa. Daca se aplica asta si in alte parti, Basescu ar trebui sa raman presedinte pe viata, deoarece mi-e greu sa cred ca cei care l-au propus ar vrea sa il schimbe.
 • -1 (1 vot)    
  Marko presedinte (Joi, 11 martie 2010, 8:17)

  marius [anonim]

  Citind articolele si voturile, trebuie sa recunosc, Geoana ar trebui sa se retraga si sa-l lase pe Marko Bela, care nu va imaginati ca sprijina de fraier ideea. Cum se tot spune ca sunt probleme cu sanatatea lui Base si in general nu iese fum fara foc, idealul bimilenar al poporului roman, al ardelenilor (si al lui Horthy Miklos) se va realiza: vom avea primul presedinte ungur, Marko Bela.
  Ulterior, in baza unor decizii senat-curtea constitutionala, mandatul interimar va putea fi transformat int-unul pe viata.
  Sper sa fie gluma, dar mai stii?
 • 0 (0 voturi)    
  Indiferent (Joi, 11 martie 2010, 9:18)

  Apostolul [anonim]

  Singura idee de reținut a fost că i-a luat cuvantul din
  tastatură.
  Stimabililor,indiferent de partidul la care aderați prin
  idei și opinii trebuie să gandiți că o democrație este
  susținută de existența opoziției.Că sunt ”comuniști”
  ”securiști” vor fi exclusi prin vot.Că vă place sau nu
  Geoană a fost președinte de partid.Partidul lui a
  caștigat aceleași număr de voturi.
  Starea gravă este că acest os de ros pe post de
  subiect de telenovelă vă fură de la viața de zi cu zi
  care este tragică.Toți sunt la fel.Toți sunt o apă și-un
  pămant.Mai avem puțin și trec tot atația ani cați a stat
  Ceaușescu și vreau să trageți linie să vedeți ce s-a făcut pentru ”țară pentru popor ”cum tot se clamează.
 • 0 (0 voturi)    
  Geoana ar trebui sa fie barbat macar odata (Joi, 11 martie 2010, 9:54)

  Stefan [anonim]

  Avand in vedere ca a fost pus politic in urma aliantei PDL+PSD acum aceasta nemai existand foarte corect ar fi sa isi de-a demisia .
  Tot timpul s-au legat ca Basescu nu lasa majoritatea sa desemneze primul ministru .
  Acum ii momentul sa isi de-a demisia si sa lase majoritatea sa desemneze presedintele senatului ca sa fie consecvent si corect.
 • 0 (0 voturi)    
  Romanu' e nascut... politician (Joi, 11 martie 2010, 12:01)

  Doru [anonim]

  Doamne, ce ma amuz! Mai ales frustratii ma amuza. Aia de cica-s cool ca ei sunt anticomunisti si aia de cica-s "J"mecheri ca ar fi de stanga. Pai asta e politica: stanga si dreapta. Romanului ii place politica la nebunie. De ce? Pentru ca e plina de galceava. Si, Doamne, cat ii mai place galceava romanului! O vezi pe strazi, in mijloace de transport, pe stadioane, la televiziuni (mai ales la a poporului - tembelo-manelist si majoritar). Mai conteaza ca ne ducem naibii ca stat in loc sa ne "modernizam", cica. Cine? Noi? Nu ar fi natural.
  As muri de plictiseala in alta tara. Multumesc, Doamne pentru ce ne oferi aici. Si, ca sa fiu cool, Doamne: tine-o tot asa.
 • 0 (0 voturi)    
  2-3 motive pt. geonel (Joi, 11 martie 2010, 12:08)

  nahir [utilizator]

  1 - s-o gandi ca poate-poate base nu va mai putea sa-si exercite functia, daca vadim medicamente ar avea dreptate si, uite-asa ajunge si el presedinte de tara;
  2 - daca pierde presedintia senatului se va trezi dat afara din casa de protocol pe care o ocupa, de sarac ce e. asta o insemna ca a mintit in declaratia de avere?
  3 - corolar la pct.2, sa vezi ce bataie isi ia de la soacra-sa, de nici cu mihaela dragostea lui nu a sa-i fie bine.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi