Justitia trebuie lasata sa-si faca treaba, a comentat presedintele PSD, Victor Ponta, cererea DNA privind arestarea senatorului social-democrat Catalin Voicu. El sugereaza ca social-democratii vor vot pentru ridicarea imunitatii senatorului Voicu. "Partidul Social Democrat nu obstructioneaza Justitia si, de aceea, consider ca Senatul trebuie sa ia urgent o decizie", precizeaza Ponta, intr-o declaratie de presa postata pe site-ul partidului.

"Interesul public dar si de partid este ca dosarul sa ajunga cat mai repede cu putinta pe masa unui judecator, care sa se pronunte cu respectarea garantiilor unui stat de drept", afirma Victor Ponta.

El subliniaza insa, in calitate de "presedinte al principalului partid de Opozitie, la care se adauga formatia de jurist", ca "aducerea cu mandat si arestarea sunt prevazute in Codul Penal ca masuri exceptionale, care se aplica doar in cazuri exceptionale, prevazute de Codul de Procedura Penala".

"Cred de asemenea ca nu Parlamentul, nu DNA si nu mass-media sunt in masura sa judece, ci doar judecatorii se pot pronunta privind vinovatia sau nevinovatia senatorului Catalin Voicu", adauga liderul PSD.

Declaratia sa vine dupa ce DNA a inaintat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de sesizare a Senatului pentru a cere arestarea senatorului Catalin Voicu.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.