Procurorii au redeschis dosarul in care Radu Mazare este anchetat pentru ca a defilat in uniforma nazista la o prezentare de moda, vara trecuta, la Mamaia, a anuntat duminica primarul Constantei, care se declara nemultumit de aceasta initiativa si ii acuza pe magistrati ca irosesc nejustificat banul public, relateaza Agerpres.

Radu Mazare a declarat, intr-o conferinta de presa, ca dosarul a fost redeschis la jumatatea lunii ianuarie de noul sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, desi initial se dispusese neincerea urmaririi penale in aceasta cauza.

El a afirmat ca s-a dispus 'constituirea unei comisii rogatorii intre Romania si Israel, ca sa fie intrebat statul israelian daca s-a simtit lezat de prezentarea de moda facuta'.

Radu Mazare crede ca procurorii nu fac decat sa cheltuiasca inutil banii publici: 'In conditiile grele in care este Romania, cand tara geme de foame, nu sunt bani pentru pensii, pentru profesori, medicamente, iar jafurile s-au inmultit mai ceva ca in Brazilia, procurorii cu asta se ocupa. Si isi consuma energia si consuma si banii nostri. Ca sa faci o comisie rogatorie la un asemenea nivel, pentru o asemenea tampenie, statul cheltuieste bani multi de tot. Si asta in conditiile in care oficialii israelieni nu au depus nici o plangere, au spus ca nu este nici o problema', a mentionat Radu Mazare.

Primarul spune ca a cerut scuze "tuturor organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale reprezentante ale intereselor israelienilor".

"Acest lucru l-am facut si fata de ambasadorul Israelului si oficiali ai Ministerului de Externe din Israel si, avand in vedere relatiile pe care eu, ca primar, le-am dezvoltat cu foarte multi investitori israelieni in Constanta, cat si cele personale pe care le am cu multi oameni din aceasta tara, lucrurile au fost iertate si s-au calmat. Ba chiar au spus ca, daca e nevoie, vin sa ma apere si sa depuna depozitie in fata romanilor care vor sa ma bage la puscarie pentru o prezentare de moda", a declarat primarul Constantei.