Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca, atata vreme cat PDL si PNL nu vor colabora, castigator va fi PSD, iar marele invingator al congresului PNL este Victor Ponta, in timp ce deputatul Sever Voinescu acuza PNL ca "respira autoritarism", relateaza Mediafax.

Preda arata, intr-o postare pe blog, ca, desi nu a reusit sa produca surpriza si sa devina primul candidat PNL care intra in turul al doilea al unei curse prezidentiale, Crin Antonescu a fost confirmat in functia de sef al liberalilor.

Facand o comparatie cu alegerile din PSD, Cristian Preda mentioneaza ca delegatii reuniti in Congres fusesera mult mai putin indulgenti, debarcandu-l pe Mircea Geoana, desi acesta a intrat in turul al doilea si a pierdut apoi la doar cateva zeci de mii de voturi competitia pentru Cotroceni.

"Indulgenta penelistilor e rasplata lor pentru ura pe care Antonescu o revarsa in spatiul public. Ura l-a atins pana si pe Ludovic Orban, unul dintre cei care au brevetat-o, intru distrugerea coalitiei de dreapta formate in 2004", scrie europarlamentarul PDL.

In plus, el arata ca "atata vreme cat PDL si PNL nu vor colabora, castigator va fi PSD": "Marele invingator al Congresului PNL este, de fapt, Victor Ponta", conchide el.

'PNL respira autoritarism'

Un alt democrat-liberal, deputatul Sever Voinescu arata, pe blog, ca nu ar fi crezut ca "PNL poate deveni un partid care sa respire autoritarism cu nesatul cuiva care e convins ca trage in piept aer sanatos, de munte".

"PNL, partidul care se lauda peste tot ca este cel mai democratic partid, a ajuns sa-si dea afara membrii marcanti pentru delicte de opinie, sa excluda parlamentari pentru ca nu au vrut sa voteze precum li s-a spus de la partid, in fine, sa fie condus de un presedinte caruia vorbitorii la Congres nu contenesc sa-i spuna cit este de iubit, in timp ce vocile critice sunt reprimate cu violenta (vezi felul in care domnul Antonescu s-a referit la domnul Catarama). Cit de mult s-au putut schimba lucrurile!!!", mentioneaza Voinescu.

El marturiseste ca, in martie 2009, era unul dintre putinii membri PDL care salutau public alegerea dlui Crin Antonescu in fruntea PNL si isi exprima deschis speranta ca inlocuirea lui Tariceanu cu Antonescu va duce la normalizarea relatiilor dintre PDL si PNL, in sensul apropierii acestor doua partide.

"Acum, gandesc cu totul altfel. Am sperat ca domnul Antonescu are viziune politica, dar domnia sa nu are decat verbiaj. Am sperat ca are continut, dar nu are decat fenta. Luat tare, isi pierde si abilitatea aceasta. Am sperat ca domnul Antonescu este un om politic inspirat, dar nu este. Este in forma maxima numai cand trebuie sa-i injure pe Traian Basescu sau pe Emil Boc. Este prea putin, mult prea putin", apreciaza Sever Voinescu.

Potrivit deputatului PDL, o dreapta politica, asa cum este necesara, va mai avea de asteptat pana sa se manifeste cu adevarat.

"Tristetea este ca Romania are nevoie de acea dreapta acum si nu peste cativa ani. Dar, sa nu disperam: nu e pentru prima oara cand oamenii politici de pe malul Dambovitei nu sunt capabili sa ofere tarii lor ceea ce ea are nevoie. Vor veni vremuri mai bune si oameni politici mai intelepti", mai scrie Voinescu, pe blog.