Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman a fost ales, joi seara, in functia de presedinte al Consiliului de Coordonare al PNL Bucuresti, in cadrul Conferintei organizatiei PNL din Capitala, anunta Agerpress. Chiliman a obtinut 410 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Cristian Banu, membru al organizatiei PNL sector 5, a obtinut doar 176 de voturi.

Cel de-al treilea candidat la sefia PNL Bucuresti, Leopold Lupusanschi, s-a retras din cursa si le-a solicitat simpatizantilor sai sa-l voteze pe Cristian Banu. Cu toate acestea, Lupusanschi a obtinut 3 voturi.

Andrei Chiliman detinea functia de presedinte interimar al CCMB din iunie 2009. In total au fost exprimate 611 voturi.

Ca vicepresedinti ai PNL Bucuresti au fost desemnati Sorin Mihai Dima - cu 459 voturi si Cristian Tudorache - cu 431 voturi. Secretar general al PNL Bucuresti a fost ales Marius Ioana, cu 451 de voturi.

Chiliman: "Scopul meu este sa fac din PNL Bucuresti primul partid, cel mai tare partid din Bucuresti"

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a declarat, joi, dupa alegerea sa in aceasta functie, ca scopul sau este acela de a face din PNL cel mai "tare" partid din Capitala, astfel incat sa poata obtina in 2012 Primaria Capitalei si cat mai multe primarii de sector, informeaza Agerpres.

"La ora actuala, in Capitala, PNL este umar la umar cu PD-L si scopul meu este sa fac din PNL Bucuresti primul partid, cel mai tare partid din Bucuresti, in asa fel incat sa putem obtine nu doar Primaria Generala, ci si cat mai multe din primariile de sector in anul 2012. (...) Incepand din 2011, 2012, de la sfarsitul acestui an chiar, sa ajungem pe locul unu in Bucuresti si sa ne consolidam aceasta pozitie in vederea alegerilor locale si bineinteles, ulterior, pentru alegerile parlamentare. Este un scop realizabil si este motivul pentru care ii chem pe toti liberalii din Bucuresti sa lasam disputele care au fost, alegerile s-au terminat, si sa punem toti umar la umar catre aceasta pozitie de principal partid in Bucuresti, pentru alegerile din 2012", a spus Chiliman, citat de Agerpres.