Congresul PNL: Cum a scapat Antonescu de Orban. Ce face Tariceanu

de Luminita Parvu     HotNews.ro
Joi, 4 martie 2010, 22:26 Actualitate | Politic

Ludovic Orban, Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres
Ce nu a reusit Mircea Geoana la alegerile din PSD a reusit Crin Antonescu pentru congresul PNL- votul inchis, pe liste. Presedintele PNL, Crin Antonescu este dat ca sigur castigatorul alegerilor interne, dupa ce si-a impus proiectul de statut, considerat dictatorial de adversarul sau, Ludovic Orban. Cu pasi marunti, de la inceputul anului, Antonescu si-a pregatit terenu pentru a-si inlatura adversariii. Cand a intampinat opozitie din partea liberalilor a amenintat cu demisia din partid. Dupa ce l-a inlaturat pe Orban din echipa sa, pe Antonescu il mai desparte o zi de a fi reconfirmat in functie.  

Liberalii isi vor desemna noua conducere intr-un congres extraordinar care se va desfasura in perioada 5-6 martie. 1400 de delegati sunt asteptati vineri la congresul PNL. Alegerile interne se vor desfasura pe doua zile.

De la inceputul anului principala tema de dezbatere in interiorul PNL a fost modul in care se vor efectua alegerile in PNL si statutul partidului care a avut trei variante.

Prim vicepresedintele PNL, Ludovic Orban a sustinut modul de alegere nominala, in timp ce Crin Antonescu a mers pe  varianta de alegere pe lista. Presedintele Comisiei de statut a PNL, Mircea Ionescu Quintus, a propus o varianta de compromis in care listele sa fie votate uninominal si sa castige lista majoritara.

In ciuda opozitiei lui Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu a reusit cu o zi inaintea congresului sa-si impuna in Delegatia Permanenta proiectul de statut. Cu 131 de voturi pentru, 42 impotriva  Delegaţia Permanentă a votat proiectul de Statut propus de Crin Antonescu.

Conform surselor Hotnews.ro, impotriva statutului lui Antonescu au votat Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu, Adriana Saftoiu, Dan Motreanu, Gabriel Berca, Ciprian Dobre, Mihai Banu si Ioan Timis. Aceleasi surse sustin ca Atnonescu s-a folosit de un artificiu pentru a intimida sustinatorii lui Orban si a cerut ca la sedinta Delegatiei Permanente sa se voteze nominal.

Noul statut propus de Crin Antonescu va fi votat de catre delegatii de la congres, urmand ca dupapresedintele si echipa sa sa fie alesi pe lista. Fiecare candidat la sefia PNL va avea cate o lista cu nominalizari pentru Biorul Politic. Potrivit noului statut Biroul Politic este format din 15 vicepresedinti si 17 membrii supleanti.

Dupa proiectul de statut al lui Antonescu se va alege noua conducerea a PNL, daca delegatii il valideaza la congres. Noua victorie a presedintelui PNL il recomanda ca si castigator la alegerile interne.

Candidatii la sefia PNL sunt Crin Antonescu, Ludovic Orban si Viorel Catarama

Proiectul de statut prevede puteri sporite pentru presedintele PNL:
 • eliminarea functiei de prim vicepresedinte
 • presedintele poate numeasca sau sa revoce  secretarul general, secretarii generali adjuncti si secretarii executivi
 • presedintele isi desemneaza un inlocuitor in cazul in care din diverse motive nu poate sa-si exercite functia
 • presedintele numeste titulari pe locurile vacante ale suplenatilor 
 • preşedintele va stabili componenţa Comisiei Permanente pentru Statut şi Regulamente
 • niciun membru PNL nu va mai putea face declaraţii publice care să contrazică poziţia partidului sau a preşedintelui PNL; in caz contrar  poate fi exclus din partid
 • cei care nu-si platesc cotizatiile risca sanctiuni
Lista de sustinatori a lui Crin Antonescu:

Secretar general
Radu Stroe  
Vicepresedinti
Relu Fenechiu
Dan Radu Rusanu
Norica Nicolai
Teodor Meleşcanu
Romeo Stavarache
Varujan Vosganian
Mariana Campeanu
Alina Gorghiu
Victor Paul Dobre
Mihai Voicu
Marian Petrache
Mircea Diaconu
Andrei Marga

Apropiati si sustinatori ai lui Ludovic Orban
Adriana Saftoiu,
Renate Weber
Dan Motreanu
Eugen Nicolaescu
Gabriel Berca
Catalin Deaconescu
Antonel Tanase.

In functie de rezultatul alegerilor de la congres in interiorul PNL se asteapta mari migrari. La bursa zvonurilor se vorbeste despre plecare a 10 parlamentari liberali nemultumiti de actuala conducere si de introducerea votului pe liste. Din toamna anului 2009 pana in prezent, PNL a pierdut 16 parlamentari care s-au inscris fie in grupul independentilor, fie in PD-L.   

Cum si-a inlaturat Antonescu prietenii si adversarii

Pe baza rezultatului bun obtinut la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu a fortat convocarea alegerilor interne in partid cat mai curand posibil. Antonescu, constient de prestatia pe care a avut-o la alegerile prezidentiale si care i-a intarit imaginea si in interiorul propriului partid, a calculat ca este momentul perfect de a scapa definitiv de Calin Popescu Tariceanu si Ludovic Orban, adversarii sai.

Presedintele PNL a declarat public ca este nevoie ca partidul sa organizeze cat mai curand un congres prin care sa se alega structura de conducere. Intentia sa nu a fost aprobata de prim-vicepresedintele Ludovic Orban si nici de fostul presedinte PNL, Calin Popescu Tariceanu.
 • 25 ianuarie, Crin Antonescu: 'Am propus organizarea unui Congres extraordinar al partidului in primele zile din martie. Este un lucru ce trebuie facut. Un ciclu electoral si politic s-a incheiat, o data cu alegerile prezidentiale; ca urmare, un alt ciclu politic incepe. Cred ca este momentul ca PNL sa aiba o dezbatere intr-un for suprem asupra liniei politice de urmat in anii ce vin, asupra unui proiect major pentru societatea romaneasca"  
In interiorul partidului se discuta intens despre modificarile la statut. Antonescu doreste ca echipa si noua conducere a liberalilor sa fie aleasa pe liste si nu individual conform actualului statut. Ludovic Orban respinge ideea si pledeaza pentru pastrarea votului individual."Liberalismul înseamnă în primul rând o competiţie liberă, fair-play, între indivizi. Atât în societate, cât şi în interiorul PNL, ar trebui să însemne acelaşi lucru.

Valorile individuale trebuie să iasă la suprafaţă prin legitimitatea pe care le-o conferă votul individual exprimat de fiecare delegat la Congres. Eu cred în valorile liberalismului şi consider că aceste idei şi valori trebuie aplicate şi în organizarea internă a PNL".

In aceleasi timp, la rampa a iesit vicepresedintele Relu Fenechiu care a declarat public ca este nevoie de o schimbare a statutului si intarirea puterii actualului presedinte al PNL. Fenechiu a propus public eliminarea functiei de prim-vicepresedinte, functie detinuta de Ludovic Orban si concentrarea puterii presedintelui.
 • Relu Fenechiu: "Cred ca in acest moment principalul vehicul al PNL trebuie sa fie Crin Antonescu si pledez pentru intarirea atributiilor acestuia si eliminarea functiei de prim-vicepresedinte. Nu am nimic personal cu Ludovic Orban, dar Antonescu trebuie sa fie liderul PNL cu puteri depline", a explicat Fenechiu.
Prin aceasta propunere de modificare a statutului PNL si prin convocarea unui congres rapid in luna martie, Antonescu si apropiatii sai incearca sa inabuse din start eventualele sanse la sefia PNL ale lui Tariceanu si sa slabeasca puterea lui Orban.
 
Initial, pozitia lui Antonescu privind reducerea atributiilor lui Orban, omul care l-a ajutat sa castige fotoliul de presedinte, a fost neutra. Antonescu sustinea ca nu este necesara eliminarea functiei dar, in acelasi timp lasa sa se decida in forul statutar al PNL. "Din punctul meu de vedere, aceasta functie este utila si consider ca este cazul ca ea sa fie mentinuta, dar asta va decide forul statutar al partidului"

30 ianuarie. La intalnirea Delegatiei Permanente la Poiana Brasov, propunerea lui Antonescu privind convocarea congresului in prima parte a lunii martie a fost acceptata. Liberali au aprobat cu 85 de voturi pentru, 4 impotriva si 24 de abtineri ca alegerile interne sa fie organizate in perioada 5-7 martie.

Antonescu inregistra prima victorie impotriva adversarilor sai. Organizarea congresului in primele zile ale lunii martie l-a eliminat din cursa pentru sefia PNL pe Calin Popescu Tariceanu. Pe de alta parte, infiintarea comisiei de statut a fost o bila negra pentru Ludovic Orban, care l-a adus in situatia de-asi pierde functia de prim vicepresedinte. 

Tot la Poiana Brasov Crin Antonescu a propus introducerea in statut a alegerii conducerii partidului pe baza de lista, adica presedintele PNL sa fie ales impreuna cu echipa sa, nu separat.

2 februarie. La doua zile dupa intalnirea de la Brasov, Crin Antonescu, motivand ca subiectul a creat tensiuni in partid, declara ca ar putea cere eliminarea functiei lui Ludovic Orban.
 • "Ludovic Orban este omul care a castigat-o la congres prin votul colegilor nostri. Nu sunt în acest moment hotărat. E posibil să renunt la ea, din punctul meu de vedere, pentru că a generat într-adevăr o serie de tensiuni de care nu avem nevoie, pe care nu mi le explic de altfel, pentru că e o functie care ar fi necesară, o functie care pe mine cel putin ca presedinte, ma ajuta. Nu am luat o decizie", a declarat Crin Antonescu la Realitatea Tv.
Prim vicepresedintele Ludovic Orban evita sa comentze declaratia dar, in acelasi timp nu sta cu maineile in san si tatoneaza liderii din teritoriu. Orban vorbeste cu organizatiile pentru a primii sprijinul sa ramana in functia pe care o detine.

4 februarie. Omul de afaceri liberal Viorel Cataramă intra in cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL.Cataramă propune liberalilor intrarea imediată la guvernare, alături de PD-L.
 • "În esenţă, eu susţin intrarea la guvernare alături de PD-L. În acest moment este vorba de soarta PNL, de existenţa lui pe scena politică. Eu consider că, dacă nu intră la guvernare alături de PD-L, cele două partide mari vor schimba Legea electorală şi vor scoate PNL de pe scena politică din Parlament", si-a anuntat Catarama platforma-program.
Trecut pe linie moartă în ultimii ani, patronul firmei Elvila a mai avut o tentativă de a reveni în vârful PNL. El şi-a anunţat candidatura la congresul PNL din februarie 2005, dar s-a retras din cursa împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, chiar în ziua congresului, după ce proiectul său politic a strâns doar câteva voturi ale delegaţilor.

8 februarie.  Antonescu, iritat de interventile subterane ale lui Orban. revine cu o declaratie transanta si ameninta ca, daca nu i se accepta propunerile la statut, nu mai candideaza la sefia PNL."Este foarte posibil sa nu candidez. Nu m-a interesat sa fiu cum-necum presedinte al unui partid. Ma intereseza sa fiu presedintele acestui partid daca voi avea mijloacele reformatoare de a face sau nu acest lucru.

Nu candidez dacă nu am susţinerea partidului pentru această linie - voi pleda pentru această conjunctură şi, în această situaţie, pentru sistemul de moţiuni şi de echipe la conducerea partidului" a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Presedintele PNL ii da lovitura de gratie celui care l-a ajutat sa devina presedintele liberalilor.
"E posibil ca domnul Ludovic Orban să nu fie în această echipă pentru că între mine şi domnia sa, în acest moment cel puţin, există o divergenţă în legătură cu acest mod de alegere.(....)Dacă drumurile noastre se despart, se despart, în orice caz rămânem în partid, indiferent cine are câştig de cauză şi într-un sens mai larg, rămânem în echipă"

10 februarie. Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus incearca sa-i medieze conflictul dintre cei doi lideri ai PNL insa fara nici un rezultat.
 • "Am avut o întâlnire, la ora 13.00, cu domnul preşedinte şi cu domnul Orban. Am fost şi am stat de vorbă cu domnul preşedinte, i-am aflat poziţia oficială. Am încercat sa impac lucrurile, deşi am şi eu o părere, nu s-au putut înţelege, dar nici nu sunt îngrijorat că această neînţelegere ar putea duce la evenimente care să fie defavorabile partidului", a declarat Quintus.
14 februarie. Prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban declara ca nu va candida impotriva lui Crin Antonescu. Singura conditie pusa de Orban este ca alegerea sa se faca individual, prin sistem uninominal, si nu prin vot pe liste. Sistemul de vot pe liste este agreat, insa, de actualul presedinte al PNL.
 • "Voi anunta cu 48 de ore inainte pentru care functie voi candida. Daca se adopta alegerea normala, individuala, sistem uninominal, nu-l contracandidez pe Crin. Noi suntem o echipa si avem viziuni comune asupra strategiei si viitorului PNL".
28 februarie. Ludovic Orban isi anunta candidatura la sefia PNL, intr-o conferinta de presa organizata la sediul partidului. "Consider ca pot sa fac echipa atat cu Crin Antonescu, pe care il consider cel mai bun candidat la functia de presedinte din PNL, cat si cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, pe care il consider cel mai bun candidat al PNL la functia de prim-ministru", a afirmat Ludovic Orban.

Surse liberale sustin ca Ludovic Orban ar fi discutat cu fostul presedintel PNL, Calin Popescu Traiceanu, si i-ar fi cerut acestuia sprijinul pentru a respinge modificarile la statut dorite de Antonescu. Orban ar fi oferit la schimb retragerea sa din cursa pentru sefia PNL. Cei doi urmau sa se sutina reciproc, iar in cazul in care modificarile lui Antonescu erau respinse si acesta si-ar fi retras candidatura la sefia PNL, asa cu amenintase, Calin Popescu Tariceanu avea sa-si anunte candidatura pentru presedintie chiar in ziua congresului.

Planul celor doi a picat in monemtul in care, cu o zi inainte de congres. Delegatia Permanenta a validat varianta de statut dorita de Crin Antonescu.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

7638 vizualizari

 • -2 (10 voturi)    
  vai de capu nostru (Joi, 4 martie 2010, 22:48)

  dares [utilizator]

  daca si PNL va fi un fel de PDL in loc de Basescu ei il au pe Crin ...atunci s-a dus democratia din tara asta.
  ne asteapta dictatura
  • 0 (4 voturi)    
   Gresesti. (Joi, 4 martie 2010, 23:43)

   Mihai Bucur [utilizator] i-a raspuns lui dares

   O tara poate sa fie perfect democratica chiar daca la putere este un partid cu o slaba democratie interna de partid. Esential este sa existe partide de opozitie si alegerile sa fie libere si corecte. Margaret Thatcher a avut ani de zile o autoritate absoluta in partidul conservator britanic, nimeni nu misca in front, si nu s-ar putea afirma in nici un caz ca tara
   n-a avut o democratie perfecta in perioada ei.
   Desigur, uneori e avantajos pentru un partid politic sa fie condus dupa principii democratice (fiindca poate fi eficienta competitia de idei si competitia intre valori), dar alteori partidul poate fi grav slabit (daca exista prea multe certuri si debandada interna). Partidele sint institutii puternic ierarhizate si a cere, cu orice pret, democratie in interiorul unui partid e aproape la fel de absurd cu a cere 'democratie' intr-o companie economica.
   • +12 (16 voturi)    
    Crin e Antonescu, nu Thatcher (Vineri, 5 martie 2010, 0:11)

    Pepi [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Bucur

    Diferenta e absolut enorma! Crin e cel mai mare chiulangiu din Parlament. In UK nu ca n-ar mai fi fost reale, dar ar fi sot fortat sa-si dea demisia. Margaret Thatcher a condus UK prin fapte, nu prin vorbe. Ce a condus, ce a realizat Crin pana acum? Nici macar o masina n-a fost in stare sa-si cumpere!
    • -5 (11 voturi)    
     Ce conceptie de 2 bani poti sa ai... (Vineri, 5 martie 2010, 9:25)

     Creator [utilizator] i-a raspuns lui Pepi

     "Nici macar o masina n-a fost in stare sa-si cumpere! "
     Adica daca omul e sarac si cinstit e prost in Romania,nu? Pai de aia ne fura politicienii astia pe unde apuca, ca exista astfel de romani ca tine,care trag concluzia ca daca cineva nu s-a imbogatit in Romania e prost, ca n-a realizat nimic auzi....
     Mai omule dar mai sunt si oameni cinstiti in tara asta !!!!!
     • +7 (11 voturi)    
      poate ca mai sunt oameni cinstiti... (Vineri, 5 martie 2010, 9:51)

      toro [utilizator] i-a raspuns lui Creator

      dar antonescu nu e unul dintre ei.
     • +6 (10 voturi)    
      Sarac (Vineri, 5 martie 2010, 10:20)

      Pepi [utilizator] i-a raspuns lui Creator

      Daca e sarac si cinstit nu prea are ce cauta la conducerea unui partid LIBERAL, care teoretic promoveaza initiativa privata. Ce fel de exemplu da? N-ar trebui sa fie INTREPRINZATOR, BOGAT si CINSTIT? Ca doar am avut un presedinte "sarac si cinstit" - oare e cumva mentorul lui Antonescu?

      Si daca stau si ma gandesc, poate ca lipsa masinii e cauza absentelor de la serviciu... N-a avut cu ce sa ajunga la Parlament!
      • +1 (1 vot)    
       Da m-ai convins, ne meritam soarta... (Vineri, 5 martie 2010, 13:43)

       Creator [utilizator] i-a raspuns lui Pepi

       "Daca e sarac si cinstit nu prea are ce cauta la conducerea unui partid LIBERAL"
       Continuarea ideologiei pe intelesul tuturor: daca esti de dreapta trebuie sa fii bogat si dubios(ca sa nu spun hot,borfas sau mafiot).Tu ai auzit de politicieni de cariera?Sunt acei oameni care intra in politica pentru a face cu adevarat treaba si NU CA SA SE IMBUIBEZE !!
       Spune-mi te rog macar 3 politicieni care au reusit in afaceri fara sa fi fost implicati intr-un scandal !
   • +10 (14 voturi)    
    PUTERI DEPLINE!!!!! (Vineri, 5 martie 2010, 5:14)

    Adi [anonim] i-a raspuns lui Mihai Bucur

    Cind un lider LIBERAL spune ca presedintele tre sa aiba *puteri depline*, pe mine ma face sa ma gindesc de 2 ori, in ceea ce priveste directia pe care o apuca partidului liberal romanesc, iar teoria cu Mme. Thatcher........o trecut ceva vreme de atunci.
   • +1 (1 vot)    
    eo gresesc? (Sâmbătă, 6 martie 2010, 9:09)

    dares [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Bucur

    uiti cum era psd-ul??
    cum sa fie o tara democratica avand la putere un partid nedemocratic?
   • +1 (1 vot)    
    noi suntem in Romania ma (Sâmbătă, 6 martie 2010, 9:10)

    dares [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Bucur

    tu vii cu exemple din alta lume de pe alta planeta ??
    ce treaba are Marea Britanie cu Romania ?
    aberatii de genu asta...te descalifica
 • +14 (20 voturi)    
  Crin, nimicul (Joi, 4 martie 2010, 22:52)

  eu [anonim]

  Repeta dupa mine, Caline: "Am fost un dobitoc...". Nu tu, eu. Care eu? Tu! bleeeaaahhhh. kjdckjfkuhrfnbckjwehfhcnxkjchrfh. Nu-i asa ca e trist. A ajuns in varful piramidei nimicul suprem, omul care n-a facut niciodata nimic. Da' nimic, nimic, nimc... Stiti ce inseamna nimicul? Il cheama Crin...
  • +1 (1 vot)    
   da.... (Sâmbătă, 6 martie 2010, 9:11)

   dares [utilizator] i-a raspuns lui eu

   am gasit undeva pe net ca acest Crin Antonescu ar fi mason ......asa ca asta explica multe...
   se stie ca masoneria face jocurile..politicienii sunt niste marionete in mainile lor
 • +8 (10 voturi)    
  bunul simt... (Joi, 4 martie 2010, 23:38)

  superior [utilizator]

  bunul simt.....?
  UNDE?
 • +13 (17 voturi)    
  Crin... (Joi, 4 martie 2010, 23:53)

  Raluca [anonim]

  O ce veste minunata! Va fi reconfirmat pres edinte...
  Omul care va duce partidul pe noi culmi de progres si civilizatie...omul care si-a pus imensa putere de munca in slujba liberalilor si a tarii...toti romanii, indiferent de varsta, sex sau religie ii rostesc numele cu legitima mandrie...Victorie! Am infrant!
 • +5 (7 voturi)    
  PNL risca desfiintarea (Joi, 4 martie 2010, 23:57)

  Pepi [utilizator]

  Fara gluma, daca vor sa faca un congres extraordinar in care sa schimbe statutul si a doua zi unul ordinar unde sa aleaga noua conducere, au nevoie sa intervina pe langa niste judecatori ca altfel, conform legii, PNL-ul poate fi desfiintat. Mai multe detaliii pe blogul lui Sorin Tudor: http://sorin-tudor.ro/in-doar-cateva-zile-pnl-risca-sa-se-autodesfiinteze/
  • -7 (13 voturi)    
   Cam asa e, dar mai e o belea... (Vineri, 5 martie 2010, 2:53)

   marin rotaru [anonim] i-a raspuns lui Pepi

   Pai dupa legea asta, cred ca si PD-L-ul trebuie radiat pentru ca a fost partid de stanga si peste noapte a devenit de dreapta actionand in consecinta si intrand la Popularii europeni, fara sa ceara Tribunalului Bucuresti avizul. Ma insel cumva?
   • +4 (6 voturi)    
    Poate peste o noapte lunara (Vineri, 5 martie 2010, 10:06)

    Pepi [utilizator] i-a raspuns lui marin rotaru

    Ca totusi in PD-L mai sunt si niste juristi cum trebuie, care lucreaza la statut (Stoica, de exemplu). La actualul ONL cine mai e? Norica, procuroarea comunista? Chiuariu, fostul ministru de justitie concediat pe motiv de incompetenta?
    • +1 (1 vot)    
     ce juristi ? (Sâmbătă, 6 martie 2010, 9:13)

     dares [utilizator] i-a raspuns lui Pepi

     adica au avut grija juristii sa acopere schimbarea organica din interiorul PDL-ului prin chichitze specifice domeniului juridic

     ....

     Pai iti pui firma mare ca vinzi lapte si vinzi cartofi ?
 • -3 (13 voturi)    
  Bravo Crin! (Vineri, 5 martie 2010, 2:38)

  Horea [anonim]

  Da-le la gioale!
  Ce atata democratie? Tariceanu si Orban au facut ce au stiut ei mai bine si rezultatul e ca tara a incaput pe mainile lui Basescu, Udrea, Videanu, Berceanu si sleahta.
  Ca daca stai sa te gandesti bine, asta e rezultatul guvernarii Tariceanu. A fost un pic bine, apoi a venit criza economica, s-a dezumflat cresterea si concomitent au ajuns astialalti la putere pentru ca Taricelul le-a lasat mingea in careu, in loc s-o trimita dreacu in aut, sa o mai caute si acuma prin buruieni.
 • +2 (2 voturi)    
  o sa le-o tragem (Vineri, 5 martie 2010, 3:48)

  msnn [anonim]

  nu aveti unde sa va ascundeti. ssinteti niste magari si niste infractori,va credeti puternici, dar o sa vi-o punem. nu o sf linistiti. va urmarim pe voi si pe copiii vostri oriunde, nelimitat.
  • -1 (1 vot)    
   pentru msnn (Vineri, 5 martie 2010, 11:10)

   dan [anonim] i-a raspuns lui msnn

   Ce inseamna msnn oare. Cred ca Magarul Satului si Nesimtitul Nesimtitilor.
   Sa i-o tragi lui mata retardule sau il convertesti pe Crin -o fi catifelat ca o floare.
 • +3 (9 voturi)    
  Crin si nevasta (Vineri, 5 martie 2010, 7:58)

  Maria [anonim]

  Va zic eu pe cine are Crin alaturi in realitate: pe nevasta si pe Norica Nicolai.
  Cu ocazia alegerilor s-a umflat ca o besica si acum nu poate nimeni s-o intepe. Asa ca se mai pompeaza inca la ea pana cand va plezni de tot..
  Din pacate in loc sa vedem in politica oameni inteligenti care fac lucruru bune pentru tara, asistam neputinciosi la smecheriile si la luptele lor personale.
  Crin Antonescu, sub masca fermitatii sau autoritatii lui de acum, e un personaj jalnic.
  Macar Orban cum o fi el, are sentimentul acesta de revolta, arata ca ceva nu e in regula cu noi....
 • +4 (6 voturi)    
  dela bunul simtz (Vineri, 5 martie 2010, 8:00)

  apolitic [anonim]

  la bunul plac.
  asta este care este. adica peneleu cu miros de crini.
  halal statut.
  diktatura prin proxy. bravo, conu dinu ! o sa ai un patid comparabil la marime cu cel al lui felix..
  poate va unitzi, si din ramasiteze scoatetzi un partid de stanga dreapta, liberal conservator.
  succes la al .. 'shpilea.congres !
  antonescu, reales !
  (urale, aplauze prelungite, conu dinu salta mana crinului, euforie la penele)
 • +1 (3 voturi)    
  In opinia mea daca PNL (Vineri, 5 martie 2010, 8:13)

  Audit [utilizator]

  nu va vota motiunea sau, mai corect spus, grupul care sustine intrarea la guvernare, va disparea prin modificarea legii electorale. Modificarea legii este dorita de ambele partide mari (PSD, PD-L) pentru ca nu are sens dupa alegeri sa mai stea sa negocieze cuPNL-ul cand isi pot lua in mod egal voturile. In mod egal pentruca electoratul PNL este mai mult decat amestecat: si de stanga si de dreapta.
 • +6 (8 voturi)    
  Ha, ha.. (Vineri, 5 martie 2010, 8:22)

  mihai_42 [utilizator]

  pe unde va ascundeti, liberalilor care faceati spume la gura cum ca Basescu e un dictator? V-a rezolvat presedintele vostru, asta, Asparagus parca il cheama, nu? Vai de capul vostru de democrati.... Are nume predestinat seful vostru, o sa va ingroape pe toti.
 • +5 (7 voturi)    
  Crinut... (Vineri, 5 martie 2010, 8:48)

  Ronin [utilizator]

  ...mai zi-o p`aia cu dictaturu` Basescu ca-mi place. De la atata repetat in oglinda a ajuns sa-ti placa....si sa-ti doresti si tu, nu-i asa? Heil Crin!!! And...R.I.P. PNL.....
 • +6 (8 voturi)    
  In PNL , totul se rezuma in 2 cuvinte :Dinu Patric (Vineri, 5 martie 2010, 9:02)

  cornel [anonim]

  Observ ca se uita mereu un lucru esential- care e esenta PNL-ului. Nimeni nu vorbeste de Patriciu.Antonescu e un mutunache care vorbeste frumos. Atat.
  Nu vi se pare ca seamana cu Louis de Funes ? Urmariti-l ce gestica face cand nu se stie filmat de camerele de vederi.
  Patriciu isi bate joc practic de nataraii de membri. Face doar ce doreste.Sunt vreo 3-4 oameni mai acatarii in PNL, printre care si Tariceanu.Cu ce l-a deranjat oare pe Patriciu ?Faptul ca, in prima faza s-a inteles cu Basescu ? Intradevar, pentru asta merita linsat. Nu e de acord cu mine probabil membrii gastii actuale din PNL, care a trasat sarcini unor "negri" sa scrie pe forum, impotriva celor care ii critica.Si probabil unor membri PSD ,gen Surupaceanu si iliescieni. Nu va facet i probleme, n-am nici in clin nici in maneca cu PDL sau alt partid.Efectiv sunt absolut liber.
  • 0 (2 voturi)    
   genial comentariu (Vineri, 5 martie 2010, 9:55)

   dedeiu [anonim] i-a raspuns lui cornel

   foarte tare partea cu "Nu vi se pare ca seamana cu Louis de Funes". Bravo! :-D
 • +4 (8 voturi)    
  Crin Antonescu (Vineri, 5 martie 2010, 9:07)

  Maria [anonim]

  Un om fad fara discurs politic,nu iti poti da seama unde se termina fraza si unde incepe alta, sare de la o idee la alta.A declarat ca pe el l-au votat intelectualii ,din persoanle pe care le cunosc eu si care l-au votat nici unul nu este in categoria mentionata.
  • -3 (3 voturi)    
   Erau falsi (Vineri, 5 martie 2010, 12:29)

   Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui Maria

   intelectuali.Daca nu pot urmari nici macar un discurs...Si poate dvs nu cunoasteti intelectuali,doamna.Astia nu se gasesc pe toate drumurile,pe la mitingurile PDL,etc...
 • -1 (7 voturi)    
  Fara... (Vineri, 5 martie 2010, 9:18)

  avi [anonim]

  Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia... Cam asa si cu pidilicii de pe aici care "prohodesc" decesul PNL. Lasati, mai baieti, ca nu e chiar asa, nu mai fiti nelinistiti in halul asta.

  Cat despre Catarama... "In esenta, eu sustin intrarea la guvernare alaturi de PD-L". Vorba bancului, ca cica stateau la taclale Basescu si Boc. Si Boc spune: "Sefu', avem o pusca, o curea lata, ce ne mai trebuie?" Basescu: "O catarama".
  • +1 (3 voturi)    
   Si asta e pedelici papagalule? (Vineri, 5 martie 2010, 11:05)

   Dorin [anonim] i-a raspuns lui avi

   "Crin Antonescu m-a luat langa el ca pe un vas de flori sa ma arate in tot timpul campaniei sale. Dar, in seara cand nu a iesit "number 2" ( dupa primul tur al prezidentialelor n.r.) nu a catadicsit sa-l intrebe si pe mosneagul Djuvara ce parere are ca i-as fi spus ca niciodata sa nu mearga mana-n mana cu Geoana (....)O colaborare intre PNL si PSD ar fi catastrofala. PSD-ul e condus de tanarul Victor Ponta, care e manipulat de cei mai oribili sefi vechi ai PSD adica Ion Iliescu, Cozmanca, Hrebenciuc, toata banda asta a celor care au facut Decembrie 1989 si mineriadele", declara Neagu Djuvara. Daca si Neagu Djuvara poate fi acuzat de pedelism atunci baietele, nu esti deloc in ordine cu capul.
   A nu vedea ca acest nemernic (Antonescu) impinge PNL pe un drum care duce direct spre prapastie inseamna prostie si ignoranta crasa.
  • +2 (2 voturi)    
   si cand a platit (Vineri, 5 martie 2010, 11:33)

   curios [anonim] i-a raspuns lui avi

   toate cheltuielile din buzunarul propriu tot asa il injurai pe Catarama? A tinut cativa ani PNL pe linia de plutire! Nu-ti place, nu-l vota, dar respect ii datorezi! Sau te-a invatat Ipo-Crinul altfel?
 • +5 (7 voturi)    
  Lista cam naspa la Antonescu (Vineri, 5 martie 2010, 9:31)

  ion [anonim]

  Da zau, parca e mai buna lista lui Orban decat a lui Antonescu. La Antonescu vad Fenechiu, Rusanu, Norica Nicolai, aici nu mai am ce comenta. Sau chiar Mariana Campeanu si Vosganian (cei doi care au facut muci sistemul de pensii publice din Romania in 2007-2008)
 • +2 (4 voturi)    
  sigur n-si face iluzii (Vineri, 5 martie 2010, 10:01)

  hutanu [anonim]

  nici antonescu ca va fi presedintele Romaniei vreodata. Nu face decat ce hotarasc patriciu, vantu, hrebenciuc, voiculescu ca sa mai scoata un ban de buzunar.
 • +3 (3 voturi)    
  Acum nu mai am nicio indoiala ca.... (Vineri, 5 martie 2010, 10:11)

  Rescatorul [anonim]

  gasca patriciana care a pus mana pe conducerea PNL va distruge acest partid. In ciuda ifoselor de dreapta, in fapte, PNL s-a indreptat veriginos catre o stanga, chiar mai la stanga PSD. Ma indoiesc ca liberalii adevarati din partid vor mai suporta mult aceasta situatie. In PNL vor ramane doar fripturistii, debusolatii si iresponsabilii. Pacat!
 • +3 (5 voturi)    
  Acest peste fiert (Vineri, 5 martie 2010, 10:21)

  LIU [anonim]

  Tariceanu si Orban l-au sprijinit pe asta ca sa se urce in copac ! Acum e greu de dat jos. Asa functioneaza partidele, exagereaza.
  O sa cada liber dupa ce va face tot raul de care e in stare.
 • +2 (4 voturi)    
  Au mai rams ceva liberali insa foarte putini (Vineri, 5 martie 2010, 10:54)

  Cristi [anonim]

  Iata ce declara cu putina vreme in urma Neagu Djuvara, unul dintre foarte putinii liberali care au mai ramas prin PNL:
  "Crin Antonescu m-a luat linga el ca pe un vas de flori sa ma arate in tot timpul campaniei sale. Dar, in seara cind a iesit „number 2” nu a catadicsit sa-l intrebe si pe mosneagul Djuvara ce parere are, ca i-as fi spus ca niciodata sa nu mearga mina-n mina cu Geoana. PNL ar trebui sa ramina in Opozitie, sa nu se alieze nu nimeni. O colaborare intre PNL si PSD ar fi catastrofala. PSD-ul e condus de tinarul Victor Ponta, care e manipulat de cei mai oribili sefi vechi ai PSD adica Ion Iliescu, Cozmanca, Hrebenciuc, toata banda asta a celor care au facut Decembrie 1989 si mineriadele."
  Acesta este doar un fragment din criticile vehemente pe care un liberal veritabil le aduce lui Chiulin Antonescu, individul care indreapta PNL spre prapastie in pas alergator.
 • +2 (4 voturi)    
  Oricum (Vineri, 5 martie 2010, 10:58)

  Dorin [anonim]

  Intre Chiulin Antonescu si Ludovic Organ NU exista absolut nici o diferenta. Amanadoi sunt insetati de putere si incapabili sa construiasca ceva pozitiv. Limbajul si comportamentele celor doi sunt identice. Pentru PNL Antonescu e putul iar Orban lacul sau invers. Nu conteaza.
 • 0 (4 voturi)    
  ba face :) (Vineri, 5 martie 2010, 11:04)

  adix [anonim]

  Citesc pe aici comentariile si majoritatea sunt de genul "omul asta nu a facut niciodata nimic", ei bine v-a razvratit pe voi carcotasilor si asta ma bucura nespus.

  Dc omul se judeca dupa fapte (cum de altfel e normal) de ce dra... a fost reales Basescu?

  Numai bine,
  Adix
  • +1 (3 voturi)    
   Zau? Ce face? (Vineri, 5 martie 2010, 11:25)

   Pepejeans [anonim] i-a raspuns lui adix

   Ca, iata!, l-a razvratit si pe Neagu Djuvara...
   "Neagu Djuvara: Îl prefer pe Orban la şefia PNL, de Antonescu nu sunt mulţumit"
   Istoricul Neagu Djuvara, membru PNL, a declarat joi la Realitatea FM că îl preferă pe Ludovic Orban la şefia partidului, deoarece Crin Antonescu a greşit susţinându-l pe Mircea Geoană în campania prezidenţială." Djuvara a mai declarat urmatorul lucru:
   "Crin Antonescu m-a luat lângă el ca pe un vas de flori să mă arate în tot timpul campaniei sale. Dar, în seara când a ieşit „number 2” nu a catadicsit să-l întrebe şi pe moş Neagu Djuvara ce părere are că i-aş fi spus ca niciodată să nu meargă mână-n mână cu Geoană”.
   Asadar...? Mai ai ceva de comentat?
   • 0 (0 voturi)    
    Fiindca veni vorba (Vineri, 5 martie 2010, 14:26)

    Alexandra [anonim] i-a raspuns lui Pepejeans

    Domnul Neagu Djuvara, fie ca e vorba de politica, de istorie, diplomatie, literatura de orice fapt divers e ca un talisman fermecat, ca o aripa de inger ce iti da incredere si putere sa mai speri si sa mai spui ca viata e frumoase.... Dar intre dansul si Crin Antonescu e o distanta stelara.
 • +4 (4 voturi)    
  "Crin Antonescu, el lider maximo" (Vineri, 5 martie 2010, 11:10)

  Cristi [anonim]

  "S-a lepadat fara sa clipeasca de oamenii incomozi, indiferent cat de mult l-au ajutat la castigarea puterii si in campanie, se dezice de principiile de dreapta atunci cand derapajul spre stanga (pensii, bugetari etc) ii da prilejul unui atac asupra guvernului, chiar si atunci cand aceasta ia masuri de dreapta, s-a dezis si de votul uninominal pentru ca liberalii si-au asumat raspunderea in parlament.

  De un singur om nu se va dezice vreodata Crin Antonescu, pentru ca sforile sunt bine legate. Este omul in numele caruia conduce PNL si pentru care va pune mana pe puterea totala in partid. Pana la urma, Dinu Patriciu a ales bine calul pe care a pariat la congresul liberal de anul trecut." - extras dintr-un articol aparut in ziare.com (http://www.ziare.com/actual/opinii/03-05-2010/crin-antonescu-el-lider-maximo-1000043)
  • -2 (2 voturi)    
   I love Dinu Patriciu! (Vineri, 5 martie 2010, 12:37)

   Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

   Asa cum tu il love-sti pe dl.Basescu.Fiecare cu treaba lui.Lumea e mare,ne suporta pe amandoi,nu crezi?!
 • +1 (1 vot)    
  Congres PNL (Vineri, 5 martie 2010, 12:25)

  Radu B. [utilizator]

  Cred ca se pregateste intrarea in scena a lui C.P.Tariceanu, eternul adversar al lui C.Antonescu.
 • +2 (2 voturi)    
  dragii mosului... (Vineri, 5 martie 2010, 13:20)

  luci [anonim]

  Eu, patriciu, nu am nici o problema cu antonescu, consider ca acum este destul de mare su cu experienta sa conduca singur partidul...
  pentru acest lucru, are nevoie de o echipa fidela, care sa-l sustina, ce dracu n-ati inteles, politica am trasat-o eu, nu mai avem nevoie si de ideile altora, acum trebuie sa fim preocupati de un singur lucru: sa-mi pun ideile in aplicare...
  lasand gluma la o parte, este jalnic daca tocmai la un partid liberal s-a ajuns aici, sa nu mai conteze ideile nimanui, sa fie instaurat un regim dictatorial, sa ...
  ce fel de democratie mai este asta? facuta din "insule" dictatoriale? cum mai poti numi ca basescu este dictator?
  daca crinulet nu este in stare sa conduca un partidulet decat printr-un regim dictatorial, tara cum o poate conduce? nu aplica acelasi principiu?
  hahalelelor...
 • 0 (0 voturi)    
  Ete așa! (Vineri, 5 martie 2010, 15:17)

  paulgrojdi [anonim]

  Și uite cum radiază de fericire pedeleii când văd cum și alți dușmani încep destrămarea fără ca ei să miște vreo articulație! Ai lu Boc câstigă meci după meci prin autogoluri!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri