Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, va fi cercetat in stare de libertate, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi incercat sa mituiasca doi judecatori, a decis, joi, Tribunalul Bucuresti. Magistratii au respins recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si au mentinut hotararea Judecatoriei sectorului 1, prin care Dumitru Sechelariu era lasat in libertate.

In timpul procesului, procurorul de sedinta a sustinut ca incercarea lui Sechelariu de mituire a judecatorilor pune sub semnul intrebarii decizia de achitare a acestuia de catre magistratii Curtii de Apel Bacau, intr-un alt dosar de coruptie. Procurorul considera ca faptele de care este vinovat Sechelariu sunt deosebit de grave si este necesara arestarea acestuia, pentru ca el reprezinta un pericol social.

Dumitru Sechelariu nu a fost prezent la proces, el invocand faptul ca este bolnav si nu se poate deplasa, fiind reprezentat de un avocat. In fata instantei, avocatul sau a declarat ca interceptarile convorbirilor telefonice si ambientale realizate de procurorii DNA arata ca Sechelariu nu este implicat in acest caz de coruptie. In plus, a aratat avocatul sau, el este grav bolnav, a suferit trei preinfarcturi si o interventie chirurgicala pe cord deschis, acum o saptamana.

Marti, Judecatoria sectorului 1 respinsese cererea DNA de arestare a lui Sechelariu, insa procurorii au facut recurs.

Dumitru Sechelariu, actionar si consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacau, este acuzat ca ar fi oferit suma de aproximativ 78.000 de lei pentru a obtine o sentinta favorabila intr-un dosar comercial.

Potrivit DNA, pe 17 februarie, Sechelariu i-ar fi oferit lui Iuliean Sutu, director la SC Transport Public SA Bacau, suma de 77.400 de lei pentru ca acesta din urma sa o dea unui denuntator, pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Curtii de Apel Bacau.