PD-L cere sanctionarea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, prin revocarea sa din functie. Anuntul a fost facut de liderul grupului PD-L din Senat, Traian Constantin Igas, care a rectificat solicitarea initiala inaintata de democrat-liberali, care se referea la suspendarea lui Mircea Geoana. "In ultima perioada, din demersurile PSD si ale lui Mircea Geoana a inceput sa se rupa echilibrul in Senat", a declarat liderul grupului PD-L din Senat.

Iulian Urban, senator PD-L, a explicat ca cererea va fi formulata de senatori, nu de grupuri parlamentare. "Nu este vorba despre o decizie luata politic, ci vorbim de incalcari ale regulamentului si de un abuz. Noi, in calitate de senatori, avem dreptul sa cerem ca acest abuz sa fie sanctionat, iar forma de sanctiune este revocarea din functie", a continuat acesta.

  • "S-ar putea sa aveti surprize pe aceasta lista, cu senatori de la PSD care cer revocarea lui Mircea Geoana

"Sesizarea este facuta de senatori si s-ar putea sa aveti surprize pe aceasta lista, cu senatori de la PSD. Noi nu avem nimic cu Mircea Geoana. Nu ar fi existat nicio problema, daca nu se succedau aceste incalcari ale regulamentelor", a precizat Iulian Urban.

Traian Constantin Igas a explicat ca senatorii vor depune la Biroul Permanent al Senatului documentele care sa dovedeasca abuzurile comise de Mircea Geoana, urmand ca in prima sedinta a plenului sa fie luata in discutie solicitarea de revocare. "In acest moment, nicio hotarare a Parlamentului nu este susceptibila de a fi neconstitutionala", a subliniat democrat-liberalul.

Explicatiile senatorilor PD-L vin dupa ce, in cursul diminetii, au anuntat ca cer suspendarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului. Fostul lider social-democrat a intervenit si a declarat ca nu exista institutia suspendarii presedintelui Camerei Superioare, ci doar cea a revocarii. Geoana a precizat ca singura posibilitate de revocare a sa este ca solicitarea sa fie avansata de grupul parlamentar care l-a sustinut.

Disputa a fost generata de refuzul presedintelui Camerei superioare de a supune votului solicitarea senatorilor independenti de a-si pastra locurile detinute in comisiile de specialitate.