"Faptul ca un lider al opozitiei detine aceasta functie le sta ca parul in ochi celor de la PD-L", a declarat presedintele Senatului, Mircea Geoana. Replica vine dupa ce democrat-liberalii au cerut suspendarea lui Geoana de la sefia Camerei Superioare.

Nu exista institutia suspendarii, ci doar cea a revocarii presedintelui Senatului, a atras atentia fostul lider PSD, precizand ca legile "spun clar ca singura posibilitate de revocare a presedintelui Senatului este ca ea sa fie avansata de grupul parlamentar care a sustinut acel presedinte".

"Curtea Constitutionala insista asupra dorintei de a nu instaura, prin astfel de initiative, o instabilitate perpetura. Presedintele Senatului reprezinta intreaga institutie si are prerogative care nu trebuie perturbate", a continuat Mircea Geoana. Social-democratul a declarat ca cererea PD-l este "pe langa regulament si neconstitutionala", motiv pentru care "nu pot sa supun votului o dispozitie neregulamentara". "Curtea Constitutionala spune clar ca se respecta algoritmul politic de la inceputul mandatului", a precizat Geoana.

"Inteleg dorinta PD-L de a-si ajuta protejatii de la Independenti, dar legile impiedica acest element de instabilitate. (...) De ce nu fac acelasi lucru si la Camera Deputatilor", a intrebat fostul lider PSD.

Declaratia lui Mircea Geoana vine la cateva ore dupa ce PD-L a cerut suspendarea sa din functia de presedinte al Senatului. Disputa a fost generata de refuzul presedintelui Camerei superioare de a supune votului solicitarea senatorilor independenti de a-si pastra locurile detinute in comisiile de specialitate. In acel moment, liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igas, a anuntat ca PD-L va initia procedura de suspendare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.