Ion Iliescu a fost "cel mai cumpatat presedinte al Romaniei din ultimii 20 de ani", afirma Adrian Nastase, pe blogul lui, transmitandu-i La multi ani fondatorului PSD, care implineste miercuri 80 de ani.

"La multi ani, Ion Iliescu! – celui care a dus solidaritatea la rangul de responsabilitate nationala pentru orice lider politic. La multi ani, Ion Iliescu! – celui care a luptat mereu pentru bun simt si masura nu numai in politica, dar si in societatea romaneasca. La multi ani Ion Iliescu! – celui mai cumpatat presedinte al Romaniei din ultimii 20 de ani", este mesajul transmis de Nastase fostului sef de stat.

Adrian Nastase ii ureaza acestuia "sanatate si forta de a-si mentine verticalitatea": "Astazi, chiar daca Ion Iliescu implineste 80 de ani, cred ca nu este inca momentul sa ne limitam la a privi doar spre trecut, chiar daca am avea destule motive. Lupta noastra comuna nu s-a incheiat. La 5 ani dupa ce declara ca se simte ca la 45 de ani, rolul sau in partid este departe de a fi incheiat".

"Presedintele fondator al PSD ne-a invatat pe toti ce inseamna cu adevarat politica (...) Pe noi, cei apropiati social-democratiei de la inceput, ne-a invatat valorile solidaritatii si echitatii in care a continuat, cu tenacitate, sa creada, bazandu-se pe abordari si idei pe care nu a incetat sa le aduca la zi, continuind sa se informeze si sa citesca. Pe ceilalti, cei ostili social-democratiei de la inceput sau deveniti astfel pe parcurs, i-a sfatuit ca valorile dreptei nu trebuie sa se rezume la ostilitatea fata de o persoana sau un lider", crede fostul premier.

Adrian Nastase noteaza ca Ion Iliescu a fost numit, de-a lungul timpului, "parinte al social-democratiei romane moderne, personalitate marcanta, personaj controversat – ca orice lider istoric important", iar el personal l-a caracterizat intr-o carte "inteleptul politicii romanesti”.