Deputatii liberali vor depune in maximum doua saptamani o motiune simpla pe sanatate, a anuntat marti viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, citat de Agerpres.

"Un colectiv de deputati lucreaza ca in maximum doua saptamani sa se depuna o motiune simpla pe sectorul de sanatate. Am constatat ca bugetul alocat sanatatii in anul 2010 nu va ajunge decat cel mai tarziu pana in luna iunie. Am constatat ca din acest buget trebuie sa se achite si datoriile anului 2009. Farmaciile din Romania primesc in luna martie contravaloarea medicamentelor vandute populatiei in lunile iulie si august 2009. Avem farmacii care sunt deja intrate in faliment, care sunt in insolventa sau care se lasa vandute lanturilor de farmacii pentru ca nu mai pot face fata ca urmare a arieratelor inregistrate", a spus Nicolaescu.

Motiunea va lua in discutie si intentia Executivului de a introduce taxa pe fast-food, intentie care, dupa cum afirma deputatul PNL, este "o aberatie", care va duce la cresterea preturilor la alimente.

Acesta a afirmat ca textul motiunii va avea in vedere si preturile mari la medicamente, precum si faptul ca s-a ajuns la situatia de a se exporta mai departe 20% din livrarile internationale de medicamente catre Romania.