Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a inclus pe rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), profesorul Andrei Marga, in echipa cu care se va prezenta la congresul liberal din 5-7 martie 2010, au declarat surse de la varful PNL. Andrei Marga a admis ca a avut o discutie cu presedintele Crin Antonescu pe aceasta tema, scrie Ziua de Cluj. Rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” a admis ca a avut o discutie cu presedintele PNL si, de principiu, ar putea face parte din echipa pe care liderul partidului o va prezenta la congres.

Crin Antonescu isi pazeste cu sarguinta lista componentei echipei cu care se va prezenta pentru un nou mandat la Congresul PNL. De introducerea sistemului de vot pe lista, in care fiecare candidat la sefia partidului se voteaza la pachet cu echipa sa, si-a conditionat Antonescu chiar propria candidatura.

“Sunt doar zvonuri in partid, dar nu cred ca se stie clar cine a ajuns pe lista presedintelui Antonescu. Se vorbea de Andrei Marga de la Cluj, de Varujan Vosganian chiar pe postul de prim-vicepresedinte, daca acest post va fi pastrat. S-a mai vorbit si de Mircea Diaconu in echipa presedintelui. Despre Relu Fenechiu chiar Crin Antnescu a vorbit la Iasi, la fel ca si despre Romeo Stavarache ori Norica Nicolai”, ne-au declarat sursele citate.

Rectorul Andrei Marga a recunoscut ca a discutat cu liderul liberal pe aceasta tema. “Am avut o discutie cu presedintele Crin Antonescu si, de principiu, am acceptat sa fac parte din echipa domniei sale. Ramane sa vedem cine mai face parte din lista si care vor fi demersurile ulterioare”, a declarat profesorul Marga pentru Ziua de Cluj. Rectorul UBB a fost unul dintre cei mai importanti intelectuali care au sprijinit candidatura lui Crin Antonescu la Presedintia Romaniei la alegerile din noiembrie 2009.