PNL si PDL ar trebui sa puna bazele unei colaborari traditionale, de lunga durata, deoarece este oricand preferabil sa tratezi cu un partid la nivel institutional, decat sa te bazezi pe o majoritate completata cu oameni asa-zis independenti, a declarat deputatul PDL Sever Voinescu, intr-un interviu pentru RFI. Democrat-liberalul a mai spus ca Victor Ponta nu este un reformator si promoveaza o stanga demodata. "De la PSD putem sa luam foarte multe lectii, mai ales lectii asa nu", a adaugat Voinescu.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • Despre PSD: "Urmarim cu mare atentie ceea ce se intampla in PSD, pentru ca de la PSD putem sa luam foarte multe lectii, mai ales lectii "asa nu". De la PSD se poate lua lectia despre cum poti sa omori cuvantul reforma si cum poti sa mimezi reforma, nefacand-o de fapt. Asta s-a intamplat si cu Mircea Geoana in 2004 sau 2005, daca va amintiti, toata lumea era extaziata de aparitia noului lider la stanga care va reforma partidul invechit al domnului Iliescu si am vazut ce a iesit. Eu nu cred ca Victor Ponta este un reformator, sigur, Victor Ponta este un lider nou, este un lider de o alta varsta, este o generatie care a venit in politica in 2000 sau dupa 2000. S-ar putea spune ca e primul presedinte al PSD care nu mai are de-a face cu politica anilor '90, dar asta nu inseamna ca este un reformator. Victor Ponta este un om politic care cel putin la nivel declarativ afirma optiuni de stanga demodata, o stanga din anii '50-'60, care nici macar in Europa de Vest nu mai inseamna in momentul asta ceva”.
  • Despre grupul independentilor din Parlament: “Nicaieri in lume, voturile din Parlament nu se refuza. Daca exista parlamentari care ofera votul lor Puterii si care vin alaturi de Putere, noi ce-am putea face, sa le spunem "votati impotriva noastra !" ? Ceea ce se intampla acum in Parlament este absolut firesc. Sigur ca exista sentimente mai mult sau mai putin confortabile in legatura cu cei mai multi dintre acesti oameni. Va marturisesc ca sunt unul dintre cei care nu sunt foarte fericiti sa faca parte dintr-un arc guvernamental cu multi dintre ei, dar pe de alta parte, de cand sunt in politica am invatat asta, acum un timp eram in acelasi arc guvernamental cu Victor Ponta insusi”.
  • Despre un eventual Guvern cu PNL: “Eu vreau foarte mult acest lucru, am spus-o raspicat. Cred ca in Romania trebuie sa se instaureze o colaborare de lunga durata, care sa devina traditionala, intre PDL si PNL, ca partide care pot aduce oricand un Guvern de dreapta la Palatul Victoria. Chiar habar n-am ce conducere o sa aleaga ei, e treaba lor, dar sper din suflet ca perioada asta traumatica ce-i face adesea pe penelisti sa reactioneze adolescentin sa treaca si sa inteleaga exact care sunt mizele guvernarii, mizele evolutiei politice in Romania urmatorilor ani, sa fie un PNL care sa se apropie de PDL si care va lucra impreuna, repet, punand bazele unei colaborari de traditie. Din punctul meu de vedere, este oricand preferabil sa tratezi cu un partid la nivel institutional, decat sa te bazezi pe o majoritate completata cu oameni asa-zis independenti, veniti fiecare din diferite partide, manati de nemultumiri de acolo. Oricand prefer o colaborare cu PNL, fata de orice alta posibilitate in Parlament in momentul asta".