Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, implineste miercuri, 3 martie, 80 de ani. Ion Iliescu nu isi va mai serba ziua de nastere la biroul de lucru din strada Atena, unde simpatizantii obisnuiau sa vina sa ii ureze "La multi ani!", ci se va afla miercuri la Paris, unde va participa la o dezbatere.

  • "Lucrez pe banda zilnic cate un sfert de ora. Lucrez ca sa-mi intretin forma, capacitatea de miscare", le-a spus marti jurnalistilor fostul presedinte, intrebat cum se mentine in forma la aceasta varsta.
  • "Cand eram mai tanar, aveam o singura speranta, sa ating anul 2000, iata ca am depasit sperantele, am ajuns la 2010, deci la 80 de ani. Acum las vremea sa curga cum trebuie", a spus Ion Iliescu, citat de Mediafax, adaugand ca "Sper sa-mi pastrez prospetimea mentala, macar".

Intrebat care este secretul longevitatii sale, Ion Iliescu a spus ca, asa cum spun medicii, nu exista boli, ci bolnavi si ca destinul si-l face fiecare, iar starea sanatatii depinde de mostenirea genetica si de regimul de viata.

Intrebat daca are vreun regret, fostul presedinte a raspuns ca se aduna multe lucruri intr-o viata, dar totul este "sa stii sa treci cu seninatate prin toate, si bune si rele".

Ion Iliescu isi serbeaza ziua de nastere marti, in avans, in conditiile in care miercuri va participa la o dezbatere la Paris. Anul acesta, el si-a sarbatorit ziua onomastica in cadru privat, in familie, fiind pentru prima data in ultimii ani cand nu a fost prezent la cabinetul sau din strada Atena pentru a primi felicitari.